Bezgove cvetove lahko pripravimo na tisoč in en način, poskusite s tem slastnim bezgovim želejem

Za 4–5 kozarčkov (po 210 ml) potrebujete

  • 24 velikih bezgovih cvetov
  • 750 ml bistrega jabolčnega soka
  • 500 g želirnega sladkorja (2 : 1)
  • sok 2 limon

Priprava

Odrežite cvetove in jih v skledi prelijte z jabolčnim sokom. Skledo za 24 ur postavite v hladen prostor.

Cedilo obložite z gazo. Nanjo počasi zlijte bezgovo mešanico, dvignite gazo in jo lahno ožemite. Soku primešajte limonov sok in želirni sladkor. Pustite stati približno 2 uri in tekočino večkrat premešajte.

Sok zavrite in ga pustite kipeče vreti približno 4 minute. Žele prelijte v sterilizirane kozarčke in jih zaprite. Pustite jih stati približno 1 do 2 dneva, da se žele strdi. Rok uporabe: približno 1 leto.

Čas priprave: približno 20 minut + mirovanje 26 ur.

Na kozarček: približno 470 kcal, beljakovine: 0 g, maščobe: 0 g, ogljikovi hidrati: 116 g.

Lisa - 23/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 23/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.