Še ena odlična juha za vašo zbirko receptov!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g gomoljčne zelene
  • 100 g krompirja
  • 60 g masla
  • 600 ml zelenjavne juhe
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol, sveže mleti črni poper

in še:

  • olje za cvrenje
  • lističe zelene
  • olivno olje
  • 20 g pršuta

Priprava:

1 Krompir in zeleno olupite in ju zrežite na kocke. Zeleno nato podušite na stopljenem maslu, po 8 minutah dodajte še krompir, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 30 minut.

2 Nato vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte smetano, poper, in če je treba, tudi vodo. Malce povrite.

3 Liste zelene popražite na segretem olju in jih odcedite na kuhinjski brisači. Juho razporedite po skodelicah, jo nakapajte z olivnim oljem in okrasite z lističi zelene in kockami pršuta.

Liza - 08/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 08/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.