Barvita jed iz pečice

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g brokolija
  • 2 korenčka
  • 800 g krompirja
  • sol
  • 4–5 žlic masla
  • 300 ml juhe
  • poper
  • 800 g lososovega fileta brez kože
  • 1 žlico moke
  • 200 g smetane
  • 1 žličko nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 4–5 žlice nastrgane gavde
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Brokoli operite in ga razdelite na brstiče. Korenje olupite in ga zrežite na tanke rezine. Krompir olupite, ga operite in zrežite na krhlje. Približno 15 minut ga kuhajte v vreli slani vodi.

Med tem v nepregorni posodi na 1 žlici vročega masla popecite zelenjavo. Prilijte 100 ml juhe in vse skupaj začinite. Zelenjavo približno 15 minut pecite v pokritem pekaču. Ribe oplaknite, jih obrišite in zrežite na kocke. Zadnjih 10 minut jih pecite skupaj z zelenjavo.

Na 1 žlici masla zarumenite moko. Prilijte preostalo juho in smetano ter med mešanjem zavrite bešamel. Začinite ga s soljo, poprom in limonovo lupinico ter 2 žlicama sira. Bešamel prelijte po zelenjavi in po njem razporedite še preostal sir in 1 do 2 žlici masla. Pečico nastavite na najvišjo stopnjo. Narastek malce popecite še v odkritem pekaču. Odcedite kuhan krompir in ga skupaj s peteršiljem nekajkrat obrnite na 1 žlici masla. Postrezite z narastkom.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.