Odličen za gurmane

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g roastbifa
  • 2 stroka česna
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • 1 pest oreščkov
  • po 1 pest peteršilja in sveže mlade špinače
  • strt poper in sol

Za narastek

  • 4 krompirje
  • 1 zeleno
  • 2 korenčka
  • 2 korenini peteršilja
  • 250 ml smetane
  • 250 ml mleka

Priprava

Mesu odrežite kožo in maščobo. Česen pretlačite v 2 žlicah olja in gorčici ter mešanico začinite s soljo in poprom. Z mešanico prekrijte meso in ga čez noč postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 190 stopinj. Ponev, najbolje litoželezno, premažite z oljem in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Zelišča in oreščke ter preostanek olja pretlačite v mešanico, podobno pestu. Meso nato denite v pekač in ga prekrijte z zeliščno mešanico. Meso v pečici pecite 35 do 40 minut.

Po koncu peke ga vzemite iz pečice in ga pustite počivati približno 15 minut. Nato ga zrežite na približno 1 cm debele rezine in jih postrezite z zelenjavnim narastkom.

Za pripravo narastka olupite zelenjavo, jo zrežite na debele rezine in jih v slojih zložite po modelu za narastke (plast krompirja, nato zelena, korenje, peteršilj in nazadnje krompir). Na koncu zmešajte smetano in mleko, mešanico začinite s soljo in poprom ter prelijte po zelenjavi. Narastek pri 190 stopinjah pecite približno 190 stopinj.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 800 kcal, beljakovine: 51 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 44 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.