Krepko s prekajenim mesom...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 6 velikih listov zelja
  • 1 por
  • 2 rezini toasta
  • 100 ml mleka
  • 400 g prekajenega mesa
  • 200 g svinjine
  • 2 jajci
  • sol, sveže mleti poper
  • vejice svežega timijana
  • 2 čebuli
  • 4 rezine slanine

Priprava:

1 Očistite zeljne ali ohrovtove liste ter odstranite trše dele. Skupaj z očiščenim poprom jih segrejte v vroči vodi in jih nato preložite v ledeno hladno vodo. Zelenjavo nato odcedite.

2 Toast dajte v skledo, prilijte mleko in ga pustite stati nekaj minut. Prekajeno meso in svinjino zmeljite skupaj z namočenim kruhom. Nato primešajte še jajce, sol, poper in timijan.

3 Odcejene zeljne liste previdno razgrnite in jih potresite s porom. Nato po njih razporedite mesno mešanico in liste dobro zvijte.

4 V pekač dajte čebulne obročke in po njih razporedite zvitke. Potresite jih s kockami slanine in prilijte malo vode. Zvitke približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Zvitke lahko postrežete s kuhanim krompirjem.

Liza - 10/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.