Puding in palačinka skupaj – to je ponvičnik.

Za 8 porcij potrebujete

  • 3/4 skodelice polnomastnega mleka
  • 3/4 skodelice smetane
  • 2 jajci
  • 1 ščepec vaniljine sredice ali nekaj kapljic vaniljinega ekstrakta
  • 1/4 skodelice drobno mletega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1/4 skodelice gladke pirine moke
  • 1/2 skodelice opranih in osušenih brusnic
  • 2 srednje veliki olupljeni hruški
  • stopljeno maščobo in moko za model

Priprava

Model namastite z maslom in potresite z moko. Mleko zmešajte s smetano in ga razžvrkljajte z jajcema in vaniljo. Nato primešajte še sladkor, ščepec soli in moko. Vse skupaj dobro premešajte.

Hruškam odstranite peške in jih zrežite na krhlje. Z izbočeno stranjo navzgor jih porazdelite po modelu in jih prelijte s testom. Potresite z brusnicami. Povničnik približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ponvičnik naj se po peki ohladi. Zrežite ga na kose in postrezite.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.