Bučni pire poskrbi, da je tako lepo sočna.

Za 16 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 480 g pirine moke 
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 2 žlički natrona
  • 1 žličko soli
  • 400 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 8 žlic tekočega masla
  • 250 ml pinjenca
  • 2 žlici mletega cimeta
  • 4 žličke nastrganega ingverja
  • 1 žličko nastrganega muškatnega oreščka
  • pol žličke mletih klinčkov
  • 1 žličko vaniljine esence
  • 600 g bučnega pireja (kuhano in pretlačeno meso buče)
  • 300 g čokoladnih kapljic

In:

  • 800 g polnomastnega svežega sira
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vaniljeve esence
  • 100 ml pinjenca
  • 200 g smetane
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 100 g temne čokolade

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite dva modela za torte (premera 20 cm). Zmešajte moko, pecilni prašek, natron in sol. Minuto stepajte jajca in sladkor. Dodajte še maslo in pinjenec. Nato primešajte še začimbe, vaniljo in bučni pire. Izmenjaje primešajte še mešanico moke in čokoladnih kapljic. Prelijte v modela in testo pecite približno 45 minut.

Stepite sveži sir, sladkor v prahu in vaniljo. Primešajte še pinjenec. Smetani dodajte utrjevalec in jo čvrsto stepite. Dodajte svežemu siru. Kremo za 2 uri postavite v hladilnik.

En biskvit na tanko premažite s kremo. Pokrijte z drugim delom. Torto z vseh strani premažite s preostalo kremo in jo za 1 uro postavite v hladilnik. Čokolado stopite in počakajte, da se malo ohladi. Vanjo potopite spodnji del žlice in čokolado nanesite na torto. Marmorirajte in torto še za nekaj časa postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut + hlajenje 3 ure.
Na kos: približno 700 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 80 g.

Lisa - 4/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.