Gre pa tudi brez glutena! Koruzne drobtine niso primerne le za ljudi s celiakijo, temveč so tudi sijajna različica za vse, ki imajo radi spremembe.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico

  • 500 g mlete svinjine
  • 100 g drobno nastrganega trdega sira
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 150 ml mleka

Za panado

  • 100 g drobtin koruznega kruha
  • 2 pesti zdrobljenih koruznih kosmičev olje za cvrenje

Priprava

Mleto meso zmešajte s sirom, razžvrkljanim jajcem, soljo, poprom in mlekom. Mešanico dobro pregnetite, jo denite v skledo, to pokrijte in jo do drugega dne postavite v hladilnik. Drobtine zmešajte s koruznimi kosmiči. Iz mesne mase oblikujte podolgovate polpete in jih povaljajte v koruznih drobtinah. Takoj jih položite v vroče olje in jih počasi zlato popecite z obeh strani.

Postrezite z dušenim ohrovtom in kuhanim krompirjem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.