Ni treba vedno verjeti vsega, kar slišite, zato smo za vas zbrali 10 mitov, ki se nanašajo na dekoracijo v vašem domu.

1. Liho število blazin

Ni res, da mora biti število blazin na kavču liho. Imejte jih toliko, kolikor vam je všeč. Tudi barve in vzorci so lahko različni.

2. Novi trendi naj bodo v domu zastopani v majhnih količinah

Če je na primer modna srebrna barva in vam je ta všeč, si z lahkoto omislite novo kuhinjo iz jekla. Ne velja več, da bi se morali odločiti recimo le za kakšen manjši dekorativni kos v srebrni.

3. Zbirke so samo za dekoracijo

Nikakor ne. Če ste na primer ljubitelji revij o arhitekturi, jih imate seveda lahko kot okras na vidnem mestu v dnevni sobi in tako vedno pri roki, ko jih želite vedno znova listati.

4. V sobi naj bo samo en nenavaden kos

kavc

Danes je pravilo, da ni pravil. Če imate rožast kavč in živo rožnat naslanjač ter zelo posebno čajno mizico, ni nič narobe, če je vse skupaj v enem prostoru. Pravzaprav je zelo individualno in s tem izražate svoj slog.

5. Stoli morajo vedno stati na preprogi

Le kakšno je to pravilo? Stol pač stoji tam, kamor ga postavite. No, če je preproga po celi sobi, potem je to še mogoče, sicer pa ni pravila, da morajo biti stoli razporejeni simetrično in nujno na preprogi.

6. Strop mora biti bel

Le zakaj, če pa si želite recimo zlat odtenek? Ali pa strop v barvi sten? Bodite drzni in ga tako tudi pobarvajte. Še vedno ga lahko na koncu pobarvate na belo.

7. Vsi 'grdi' elementi morajo biti skriti

Nikakor! Če zna arhitekt dobro vključiti na primer prezračevalne cevi, lahko prostor dobi nekoliko bolj industrijski videz. Danes se seveda slogi lahko med seboj prepletajo.

8. Vse slike morajo biti obešene v višini oči

slike

Ja, tako so nam govorili nekoč. In spomnimo se, koliko časa smo merili in premikali slike, da smo ujeli linijo. Danes ni več tako. Slika je lahko tudi samo naslonjena na zid, če vam je tako všeč.

9. Z vzorcem ne pretiravajte

Le zakaj ne, če pa vam je na primer všeč rožast vzorec tako na steni kot zavesi in tudi na primer na kavču. In če se v takem prostoru dobro počutite, potem je to tisto, kar morate storiti.

10. Častno mesto imajo samo dragi kosi

stol

Na bolšjaku ste recimo kupili povsem navaden pisarniški stol, ki pa vam je zelo všeč in je kot nalašč za v predsobo, kjer si obuvate čevlje. Ne sramujte se ga, naj bo vsem na ogled.

Moje Stanovanje - DECEMBER 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - DECEMBER 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.