Kdo ne pozna tega položaja? Veliko časa investiramo v pospravljanje stanovanja, čez tri dni pa je spet vse tako, kot je bilo prej. Rešitev? Tri kratke rutine, ki jih zlahka vključite v vsakdan in preprečite povrnitev v prejšnje stanje.

1. Vse v enem zamahu

Določena gospodinjska dela so sestavljena iz več korakov, kot na primer kuhanje ali pa čiščenje tal. Poskusite se držati pravil, da je delo končano šele takrat, ko so izvedeni vsi koraki.

Pri kuhanju to pomeni: priprava, obed, pomivanje posode in pospravljanje kuhalne površine. Če to delate sproti, vam ne bo tega treba delati čez vikend.

2. Natakarski trik

Dobri natakarji izkoristijo vsako pot od mize v kuhinjo. Tu en prazen krožnik, tam naročilo. S tem prihranimo tako oči kot čas. Ta princip lahko uporabite tudi doma.

Če želite iz kuhinje prinesti neki kozarec pijače, lahko tja istočasno odnesete še krožnik. Ko zjutraj zapuščate stanovanje, odnesite še smeti.

3. Stvari zavrzite namesto pospravite

Kolikokrat neki predmet enostavno odložimo, namesto da bi ga pospravili tri metre stran na pravo mesto? Odpravite to navado – poleg prihranka časa boste poskrbeli tudi za proste površine – in celotno stanovanje bo videti veliko bolj urejeno.