Majhni, a pametni nasveti za večjo urejenost

Doma si želim urediti delovni kotiček, a se mi zdi, da zanj nimam dovolj prostora. Neizkoriščen je le prostor, ki je pod stopnicami ...

Rešitev: Dvojna uporabnost

Največkrat je prostor pod stopnicami v hiši res povsem neizkoriščen. Če potrebujete delovni kotiček in če ne veste, kam ga umestiti, si ga lahko uredite kar pod stopnicami. V najnižjem delu si lahko naredite vgradno omarico, kjer boste shranjevali pisarniške potrebščine. Steno lahko uporabite za poličke, in če imate dovolj prostora, tudi za visečo omarico. Če imate srečo, boste lahko uporabili tudi tipsko pohištvo, sicer pa boste morali dati izdelati pohištvo po meri. Mi smo imeli srečo in smo lahko vse pohištvo nakupili v trgovini Ikea.

Doma imamo visoke strope. Kakšna naj bo stenska obroba ob parketu?

obroba

Rešitev: Nostalgične obrobe

V starih stanovanjih, kjer so stropi višji kot sicer, so stenske obrobe navadno visoke, saj steno tudi optično nekoliko znižajo. Notranji oblikovalci prisegajo na bele obrobe ne glede na to, ali je les svetel ali temen. Lahko se igrate z barvo stene, da bo bela obroba še bolj opazna.

Redno hodim na sprehode v gozd in se vrnem v stanovanje z umazanimi škornji. Kakšen predpražnik naj si kupim, da bom lahko podplate dobro očistila?

predpraznik

Rešitev: Najdite trpežnega

Robusten predpražnik s trdimi ščetinami iz najlona je idealen za vse, ki morate vsak dan sproti brisati blatne škornje, čevlje, superge. 49 EUR (Kibek)

Velikokrat imam težave s spanjem. Posledica sta utrujenost in slaba volja. Kako naj si pomagam, ne da bi potreboval tablet?

nočna svetilka

Rešitev za boljši spanec

Withings Aura je pametni sistem za analizo in izboljšanje kakovosti vašega spanja. V sobi, v kateri spite, namestite glavno enoto, ki spremlja okolico. Glede na hrup, temperaturo in jakost svetlobe v okolju, v katerem spite, bo prilagajala znanstveno potrjene svetlobne in zvočne programe. Senzor, ki ga namestite na vzmetnico, bo nadzoroval vaše spalne navade, od premikanja telesa, dihanja do srčnega utripa.

Withings Aura ima razvito tudi aplikacijo, ki nadzira sistem ter upravlja svetlobne in zvočne programe, ki se bodo prilagodili vaši telesni uri in pozitivno vplivali na vaše spalne razmere. Tehnologija zasenčenja večbarvne LED-osvetlitve do konca izkoristi dokazano povezavo med valovnimi dolžinami osvetlitve in izločanjem melatonina – hormona, ki je odgovoren za cikel spanja in prebujanja. Zvočni program oponaša vzorec in frekvenco cirkadianega ritma, ki vas sproščata, medtem ko poskušate zaspati, in vas stimulirata med prebujanjem.

Kako bi v kuhinji lahko osvežila leseno talno površino, saj je z leti nastalo veliko prask in poškodb?

lakiranje

Rešitev: Parket polakirajte

Poškodovane dele lesenih tal najprej dobro očistite in osušite. Preverite, ali imate oljen ali lakiran parket. Oljenega lahko obnovite s prav posebnimi sredstvi, lakiran parket pa lahko tam, kjer je popraskan, malo pobrusite in najprej polakirate samo z enim premazom. Ko se posuši, preverite, ali bo dovolj, sicer prelakirajte še enkrat.

Pogosto smo na poti s kužkom. Potrebovala bi preprosto rešitev, da bi vedno imela s seboj tudi njegovo posteljico.

pasja posteljica

Najljubši prostorček naj bo vedno z vami

Psički najraje počivajo na svoji najljubši blazinici. Če veliko potujete s svojim ljubljenčkom, vam je gotovo težko spakirati veliko posteljico. Cloud7 ponuja odlično rešitev! Topla pasja posteljica, ki se spremeni v čudoviti cekarček! Vanj lahko potem pospravite tudi njegove stvari, in ko pridete na cilj, se cekarček spremeni v posteljico! V dveh velikostih, od 249 EUR (Cloud7)

Moje Stanovanje - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.