Preprosti namigi in nasveti, ki vam bodo olajšali marsikatero zagato v stanovanju.

Zelo mi je všeč industrijski videz, a kaj, ko ne živim v ameriškem loftu, temveč v navadnem stanovanju. Kako bi lahko ustvarila tak videz tudi v povsem običajnem blokovskem stanovanju?

Predvsem med mladimi je industrijski videz stanovanja zelo priljubljen. Pri opremljanju pač morate pomisliti na nekaj detajlov, s katerimi boste tako podobo tudi ustvarili. Če opremljate stanovanje na novo, je mnogo lažje, saj je najbolje začeti pri tleh in stenah. Parket oziroma ploščice starega videza so že dobra osnova. Tudi stene so pomembne, na primer v starejšem stanovanju, kjer je še opeka, lahko eno steno pustite kar opečnato, ali pa, kot je razvidno s slike, ustvarite industrijski videz s tapetami.

Iščem preprost sistem za okensko dekoracijo. Mi lahko pomagate?

Ready made Curtain je sistem okenske dekoracije, ki je elegantna in nevpadljiva. Poleg tega je preprosta za montažo. Dobro premerite okenski okvir, da bo senčilo res primerne dolžine. Izbirate lahko med različnimi materiali in barvami. Komplet, 300 EUR (Kvadrat)

V sobi si želim imeti ogledalo, a ne bi zaradi njega luknjala stene. Kaj mi svetujete?

V trgovini poiščite stoječa ogledala, lepo pa bo tudi večje ogledalo s širokim okvirjem, ki ga lahko naslonite na steno. Ogledalo naj bo postavljeno na svetlo mesto oziroma tam, kjer je več prostora, da bo lepo prišlo do izraza. Za vas smo izbrali ogledalo s tankimi robovi, ki je videti kot tabla. 171 x 48/31 cm. 105 EUR (Car)

Radi bi imeli večji nadzor nad domom, ko odidemo na počitnice. Kaj nam svetujete?

nadzorna kamera

Withings Home je zmogljiva HD-kamera, ki s svojo sposobnostjo omogoča brezhibne HD-videe za lažje družinske interakcije. Dodatna prednost so senzorji, ki nadzorujejo kakovost zraka v zaprtih prostorih. Kamera Home je najbolj celostna rešitev za vaš nadzor hiše. Kamero odlikuje senzor 5MP CMOS, ki ponuja sliko v visoki resoluciji. Snemanje poteka pri ločljivosti 1080 p in s hitrostjo 30 sličic v sekundi. Po zaslugi spletnega protokola Real-Time Communication (WebRTC) se nobena sličica med prenosom ne izgubi. (Withings)

Zanima me, ali obstaja gasilni aparat, ki bi se tudi stilsko podal v moje bolj moderno stanovanje in v pisarno?

Na prvem mestu je seveda varnost. Če pa gasilni aparat deluje kot dizajnerski kos, ga boste toliko raje obesili na steno. Obleke za gasilne aparate iz usnja so prava rešitev za vse, ki jim je klasični videz aparata neprivlačen. Izbirate lahko med različnimi barvami, rožnato, zeleno, zlato ... Garancija je pet let.

Moti me, da se moja mačka, ko zapusti stranišče, sprehaja po stanovanju. Ali obstaja mačji pesek, ki bi med drugim razkužil tudi tačke?

macka

Vsi si želimo imeti čisto stanovanje, sploh če v njem z nami živijo tudi živali. Večina mačjih peskov na trgu je zelo dobrih, svetujemo pa vam tudi pesek Cat's Best OkoPlus, ki je brez kemije in ki bo poskrbel, da bo mačka zapustila stranišče s čistimi tačkami. Seveda morate mačje stranišče redno čistiti. Predenj pa lahko položite tudi manjšo preprogo, da mačka ne bo peska raznašala naokoli.

Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.