Da ustvarite glamur in razkošje v stanovanju ne potrebujete veliko denarja, saj ga lahko poustvarite z nekaj praktičnimi triki.

1. Magično število je 3

Znano je, da slike na steni dajo prostoru še bolj plemenit videz, seveda pa je to odvisno od tega, kakšne izberemo. Za olja in grafike navadno ni dovolj denarja, zato se moramo znajti sami. Že v Ikei lahko kupite tri enake slike, jih vstavite v malce bolj masiven okvir, ki bo deloval bolj bogato, in jih obesite na največjo steno v dnevni sobi ali pa nad kavč. Soba bo zagotovo videti bolj bogata.

2. Ustvarite iluzijo

Ste kdaj pomislili na to, da bi si v dnevno sobo postavili res velikansko preprogo, tako skoraj čez celotno sobo? Ali pa več manjših preprog drugo poleg druge? Poleg tega lahko na steno za kavčem obesite veliko ogledalo in soba bo delovala zelo elegantno.

3. Manj je več

Nikar prostorov ne zadušite z odvečnim pohištvom, ki ga niti ne potrebujete. Poleg tega vanj navadno le nalagamo kramo, ki bi se je sicer znebili. To velja tudi za knjižne omare. Če si želite z malo denarja ustvariti dom, ki bi deloval zelo bogato, se raje zatecite k minimalizmu. Med knjige postavite kakšen dekorativni predmet, zraven pa naj se znajde nekoliko poseben stol.

4. Pritegnite pozornost

Vsaka soba potrebuje kos, ki pritegne pozornost. Lahko je to velika slika, velik fotelj, mogoče velika zanimiva skulptura z bolšjega trga, skratka nekaj, kar da sobi poseben čar in kar seveda takoj, ko stopimo, pritegne pozornost.

5. Dramatičen videz

Spalnico lahko spremenite v udoben kotiček s pridihom budoarja. Eno steno prebarvajte v temno rdečo, temno rjavo, lahko tudi grafitno črno ali pa nanjo nalepite temnejšo tapeto. Tudi z zavesami boste dosegli lep učinek, sploh če bodo recimo iz temno modrega ali pa bordo žameta.

6. Veliko svetlobe

Če imate srečo in je vaše stanovanje že po naravi sončno, ne potrebujete veliko, da to še poudarite. Če ni, pa poskrbite, da bodo stene svetlih barv, mogoče uporabite sončno rumeno, znebite se odvečnih zaves oziroma jih čez dan ne zastirajte in pustite sončnim žarkom, da obsijejo vaš dom.

7. Mešanica slogov

Staro z novim, vzorčasto z enobarvnim, skratka miks stvari, barv, materialov, ki na prvi pogled nikakor ne gredo skupaj, naredijo prostor bolj bogat. Še zlasti ker se zdi, kot da ste zbirateljsko vse skupaj povsem nenačrtno 'zmetali skupaj'.

Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.