Če ste med tistimi, ki vas eksotika navdihuje, lahko z nekaj napotki v svoj dom vnesete pristen duh te očarljive dežele!

Afrika je dežela številnih naravnih lepot, ki se obiskovalcem kažejo v podobi divjih živali, razkošnih barv in bujnega rastlinja. Za krono je tu še raznolika človeška kultura, ki je lahko tako očarljiva, da jo stežka pozabimo.

Veliko boste k tovrstnemu stilu prispevali z živalskimi vzorci. Pri tem mirno posezite po kakovostni imitaciji, ki jih je v trgovinah s tovrstnimi izdelki dovolj. A z živalskimi vzorci ne pretiravajte. Omislite si jih na manjših površinah, kot so na primer okrasne blazine, manjša preproga ali namizni prtiči z vzorcem zebre.

afriski stil

Obvezna so lesena tla, če si teh pri prenovi ne morete omisliti, si pomagajte s preprogami. Tudi te naj bodo v umirjenih zemeljskih tonih in iz naravnih materialov, dovoljene so imitacije živalskih kož ali živalski vzorci.

Zelo pomembni so tudi manjši dodatki, ki pa naj jih ne bo preveč

afriski stil

  • Pletene košare, glinene posode in kipci ali maske z afriškimi plemenskimi motivi ... Vse to lahko polepša vaš 'afriški' dom.
  • Sloni, na primer, so eden od najstarejših simbolov sreče. Dom lahko okrasite s figuricami slonov ali pa kupite blazine in odeje z motivi slonov ter z njimi okrasite kavč ali postelje.

Če ste zaljubljeni v to divjo celino, stanovanje odenite v zemeljske tone ter jim dodajte barve afriškega sonca, torej oranžno in rdečo. Stil je preprost in ne prenese nasičenosti barv, močnih vzorcev in prevelike gneče predmetov.

afriski stil

Stene lahko dopolnite tudi s fotografijami te oddaljene dežele – čudovito oranžni sončni zahod, izsušena trava, v kateri počiva levinja, ali podoba plemena, ki se veseli v divjem plesu, vas bodo v hipu odnesle v svetove, ki so vam ljubi, in vas sproščale po napornem delovnem dnevu.

Pohištvo in dodatki naj bodo iz naravnih materialov. Zaželen je mahagonij ali borov les, ki pa naj ne bo preveč obdelan, saj je zaželen rustikalen videz.

Lisa - 33/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 33/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.