Če so stene vašega doma neskončne dolgočasne površine, jim vdahnite novo energijo. Lahko se poigrate le z barvami, lahko pa si privoščite še kanček več drznosti. Mi vam ponujamo nabor zanimivih idej širokega cenovnega razpona, vi pa izberite najljubšo.

Instant rešitev za popestritev

S stenskimi nalepkami boste hitro dosegli učinek. So praktične in hkrati hitro zamenljive, če se jih naveličate. Različni motivi so preneseni na vinil – material, ki ponuja nešteto načinov uporabe in je hkrati enostaven za montažo. Ponudbo preverite na www.primawall.com.

Narobe svet

flower box

Ste za modernistično okrasje, ki bo pritegnilo vsak pogled? Potem izberite stenske okrasne lončke Flower Box, v katerih se dobro počutijo rastline, ki ne potrebujejo veliko vode. Katere se bodo dobro počutile v vašem domu, vam bodo svetovali v cvetličarni www.ljubimcvetje.si.

Najljubše misli

stenske nalepke

Stene vašega stanovanja lahko krasijo najljubše misli, znani citati ali besede, ki vam sežejo globoko v srce vsakič, ko jih preberete – besedilo vam izdelajo tudi po naročilu na www.primawall.com.

Mini stenska knjižnica

knjižne police

Elegantno skrite police z najljubšimi knjigami, ki jih imate lahko vedno pri roki, so lahko odlična popestritev praznih sten. Knjižna polica Conceal, 17,50 EUR (mala) in 23,50 EUR (velika), Leonardo Decor (www.leonardo-dekor.si).

knjige

Frfotajoča poživitev

stenski dekor

Ustvarite posebno vzdušje s stenskim dekorjem v obliki kačjih pastirjev, ki so izdelani iz lahke umetne mase in so enostavni za pritrditev. Stenski dekor 'wallflutter' v različnih velikostih, 34,60 EUR, Leonardo Decor (www.leonardo-dekor.si).

Zeliščni kotiček

stena, zelišča

Če je na vašem kuhinjskem pultu zmanjkalo prostora za začimbe, naj svoje mesto dobijo kar na steni. Flower box, cvetličarna www.ljubimcvetje.si.

Čas v središču pozornosti

stenska ura

Če se vam vedno mudi, če ste večni zamudnik ali pa kar tako, ker ste radi na tekočem s časom – impozantna stenska ura z vrtljivim mehanizmom naj bo središče pozornosti. Stenska ura Invotis iz akrila in kovine, 68 x 56 cm, 189 EUR, Flat (www.flat.si).

Pravljica na steni

3d slika

Kombinacijo tridimenzionalnih elementov na dvodimenzionalnem ozadju vam ponujajo Dorimu 3D-slike v poglobljenih lesenih okvirjih z Dorimu sanjavčki, ki vam bodo vsakodnevno pripovedovali najlepše pravljice življenja. 3D-slike, 44 EUR (mala) in 49 EUR (velika), Dorimu (www.dorimu.com).

Brez drv in dima

kamin

Kamin v ambient vnese občutek domačnosti in topline. Zakaj si ga torej ne bi privoščili? Stenski električni kamini so odlična rešitev, saj ne potrebujejo dimnika, so enostavni za vgradnjo, upravljanje in vzdrževanje ter lahko dogrevajo bivalni prostor. Kateri bi se najbolje podal v ambient vašega doma, vam bodo svetovali pri www.eximma.si.

Priročno satovje

stensko satovje

Z elementi za steklenice SET-UP lahko na različnih stenah ustvarite satovju podobno strukturo, saj modularni sistem omogoča fleksibilne postavitve. Elemente lahko napolnite s steklenicami vode, vina ali drugih pijač, pa tudi s časopisi in drugimi predmeti. SET-UP na voljo v beli, gorčično zeleni, črni, golobje sivi in vijoličasti barvi. Za kos 32,75 EUR, Vesela hiša (veselahisa.si).

Zanimivo ogledalo

ogledalo

Zrcaljenje energij po prostoru lahko dosežete z velikim razgibanim ogledalom. Ogledalo iz kvadratkov, 159 EUR, Impressionen (www.impressionen.de).

Življenje po kotih

kotna slika

Vdahnite življenje v vsak kotiček svojega stanovanja. Hodnik, spalnica, kopalnica ali kateri koli drugi prostor v stanovanju lahko na novo zaživi s kotnimi slikami iz platna, www.tapetedekor.si.

Voda kar na steni

voda na steni

Če vas mika, da bi imeli v stanovanju en nenavaden kos, potem lahko izberete vodno steno, ki jo osvetlitev z LED-diodnim trakom, ki je skrit v stranicah vodne stene, naredi še bolj posebno. Vodno steno vam po naročilu izdelajo v Aqua-ro-design (www.akvarij.com).

Unikatna svetilka

svetilka

Kaligrafske stenske svetilke, ki so na voljo v različnih barvnih odtenkih in na katere se lahko izpiše lepa misel po vaših željah, bodo v vaš dom vnesle unikatno noto. Stenske svetilke Loredane Zega Blažko, od 70 EUR naprej, www.kaligrafija.org.