Boštjan prisega na uporabo naravno sušenega slovenskega lesa

Boštjan je dve desetletji delal v oglaševanju, nato pa je začutil željo po ustvarjanju nečesa otipljivega. "Izbral sem svoj najljubši material – les, v roke vzel vbodno žago, ročno brusilko in nekaj kosov brusnega papirja ter svoj oblikovalski talent in ročne spretnosti končno prelil v nekaj uporabnega.

V Dile za darile," je začel svojo zgodbo Boštjan, ki pri izdelavi prisega na uporabo naravno sušenega slovenskega lesa, pri njegovi obdelavi in zaščiti pa na ekološko neoporečne materiale. "Les je mehak, topel in prijeten na dotik. Če mu dodaš še dolgotrajno uporabno vrednost in izvirno obliko, se mu je težko upreti. Vse to so razlogi, da so si moje 'dile' dokaj hitro utrle pot do slovenskih gospodinjstev, kjer služijo za pripravo in serviranje hrane, lično pa se izkažejo tudi med kuhinjsko dekoracijo," je poudaril ustvarjalec, ki je ponosen, da so njegove 'dile' že prave zvezde.

"Domiselne oblike, paleta barvnih odtenkov in vzorcev, ki jih v deblu oreha, divje češnje ali jesena splete narava, navdušujejo tudi oblikovalce hrane, zato so Dile za darile že nekajkrat 'nastopile' v oglasih za trgovske mreže in različne prehrambne izdelke."

Boštjan MajcenKje ga najdete?

Na spletni strani www.dilezadarile.si je poleg kataloga na voljo tudi nekaj nasvetov o negi kuharskih desk, dogajanje pa lahko spremljate na Facebookovi strani Dile za darile.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 26/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 26/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.