Scott Maddux je po rodu Američan in po izobrazbi arhitekt, pozneje pa se je specializiral za opremo interjerjev. To je odlično prišlo do izraza, ko se je odločil obnoviti veliko in prostorno družinsko hišo v luksuznem londonskem predelu Notting Hill.

Njegov glavni moto je bil ohraniti stil in ne preveč posegati v samo arhitekturo, saj se je zavedal, da bi s tem uničil čar hiše in s tem tudi vseh bivalnih prostorov.

Pomislil je na vse, od tlakov do stopnišč, tudi okna so ostala v stilu. Na lesenih stopnicah so preproge, ki jih je kupil pri priznani trgovki s turškimi preprogami Kate Blee. Ni pozabil niti na umetniška dela, ki so razstavljena povsod po hiši, a seveda z veliko mero dobrega okusa in tako, da niso nikjer preveč vpadljiva.

hiša dekor

"Pravi notranji oblikovalec oziroma opremljevalec doma, kakorkoli želite, mora biti zmeren v vsem. Ko opremlja svoj dom in ko uresničuje želje drugih. Vedno poslušam, kako si je nekdo zamislil, kakšen bi moral biti njegov dom," pojasnjuje Scott. No, pri tem pa dodaja, da je zagotovo najtežje opremljati lasten dom. "Poslušati sebe in svoje želje je težko. Poleg tega sem videl toliko stilov in poznam toliko zvijač, da se včasih kar malce izgubim, priznam," je odkrit Scott, ki na koncu delo vedno opravi tako, da je z njim zadovoljen sam in da so seveda zadovoljni tudi tisti, ki zaupajo njegovim sposobnostim opremljanja.

hiša dekor

Rdeča nit barvnih kombinacij skozi vsa nadstropja niso močni odtenki. "Izogibal sem se preveč močnim barvam, saj sem hotel vsak prostor popestriti s kakšnim dodatkom, pa še to ne preveč vpadljivim. Zdelo se mi je, da bo najbolje, če bo vse skupaj bolj umirjeno, lahko rečem nekoliko bolj decentno," razlaga Scott.

Predel Notting Hill v Londonu, kjer je hiša, je eden bolj priljubljenih in 'fancy', kakor bi rekli Angleži. Nekateri so prepričani, da je k njegovi popularnosti pripomogel tudi film iz leta 1999 z istoimenskim naslovom Notting Hill, v katerem sta blestela Julia Roberts in Hugh Grant.

V galeriji si oglejte fotografije tega čudovitega petnadstropnega domovanja.

Moje Stanovanje - OKTOBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - OKTOBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.