Ko nekdo reče, da so v Londonu hiše, ki imajo bolj eksotične vrtove, bi mu kar težko verjeli. Vedno bolj ali manj oblačno vreme, nižje temperature, kot smo jih vajeni, pa vendarle. Nekaterim uspe tudi nemogoče. Ritu Morton in njenemu soprogu to vsekakor je.

"Sama sem navdušena nad opremljanjem, pa čeprav nimam veliko časa. Tudi moj soprog rad sodeluje, a vseeno meni pušča bolj ali manj proste roke. Sama izberem, potem vprašam za mnenje njega, nato pa se odločim. Tako imam vsaj občutek, da sva določene stvari izbrala skupaj," pravi Ritu in dodaja, da imata s soprogom na srečo podoben okus in se skorajda v vsem strinjata.

V njuni hiši, ki je v bolj premožnem delu na severu Londona, ima torej vse neko svojo zgodbo. Veliko stvari sta prinesla domov s popotovanj po svetu in Ritu pravi, da jo prav vsaka stvar spominja na določen trenutek, deželo ali pa ljudi, ki sta jih srečevala.

Pa se vrnimo malce k sami hiši. Ko sta jo zakonca kupila, je bila v dobrem stanju, praktično bi se lahko vanjo takoj vselila, a sta vseeno želela narediti nekaj sprememb. "Iskala sva hišo, ki ne bi potrebovala večjih obnovitvenih del," pravi Ritu.

"In ta, ki sva jo našla, je bila natanko taka. No, morala sva prebarvati stene pa tudi pohištvo sem želela izbrati sama. Nekaj stvari sva sicer obdržala, a večino sva pozneje izbrala midva," razlaga Ritu. V hiši so tri sprejemnice, tri spalnice in dve kopalnici. Idealno za mlado družino z dvema majhnima otrokoma. Poleg tega ima hiša zadaj izhod na vrt, kar je bilo odločilnega pomena pri nakupu.

"Moje sanje so bile imeti eksotični vrt sredi Londona in uspelo mi je. Oblikoval ga je strokovnjak James Fraser in iz njega res ustvaril mojstrovino. Veliko časa preživimo na vrtu, pravzaprav izkoristimo vsako lepo vreme, da smo med rastlinami."

V galeriji si oglejte njihovo čudovito domovanje.

Moje Stanovanje - SEPTEMBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - SEPTEMBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.