Družinska hiša ima dva obraza: na zunaj je kot podeželsko pribežališče, od znotraj pa kot moderen loft.

Čeprav je Gabrijela rojena v mestu in je tam tudi živela, si je vedno želela imeti hišo na podeželju. "Na srečo je imel moj mož enake želje, zato sva se kaj hitro sporazumela, ko sva začela sanjariti, da bi se iz strogega središča preselili nekam na obrobje. Zaradi hčerke se nisva želela preseliti res daleč stran od mesta, zato sva našla alternativo v predmestju, kjer pa je še vedno veliko zelenja, tudi manjše jezero, tako da ima človek občutek, da živi daleč stran od ponorelega sveta."

Belosivo in nekaj rožnatega

"Všeč mi je, da se človeku sploh ne sanja, kakšna je hiša od znotraj, ko jo gleda od zunaj," pravi Gabrijela. In res, še kako prav ima. Ko človek vidi hišo, si misli, da je zagotovo opremljena v prijetnem podeželskem slogu, a takoj ko stopi skozi vhodna vrata, presenečeno obstane, saj se znajde sredi modernega lofta.

hiša dekor

Hiša je v obliki črke L in v spodnjem delu so kuhinja, jedilnica, dnevni del, v nadstropju pa spalnice in kopalnica. "Želela sem čiste linije, veliko sive, bele, skratka, želela sem moderen interjer," pravi Gabrijela. Priznava pa, da je po rojstvu hčerke v svoj bivalni prostor počasi vnašala tudi barve. "Z otrokom postane življenje bolj pisano in prijazno. Tako sem se navdušila tudi nad rožnato barvo, ki mi prej niti ni bila tako ljuba. Zato imamo nekaj rožnatega pohištva, brisače, luči in še kaj bi se našlo."

Rada kuha in vrtnari

Srce hiše je seveda kuhinja. "Končno nismo več potrebovali posebnega prostora za jedilnico," pravi Gabrijela, saj je kuhinja dovolj prostorna, da je sredi nje lahko postavila veliko mizo, za katero se zbere vsa družina ali pa prijatelji. Še raje pa Gabrijela preživlja prosti čas na vrtu. "Na vrtu je vedno toliko stvari za postoriti in vsak dan sproti se veselim obrezovanja rož in zelenja. Z leti sem postala prava vrtnarka."

Jabolko ne pade daleč od drevesa

"Za otroka ni lepšega, če lahko živi v sožitju z naravo," pravi Gabrijela, ki je navdušena, da njena hčerka tudi rada dela na vrtu in je zelo kreativna. "Že od petega leta hodi na različne delavnice, naučila se je že kipariti, risati, izdelovati figure iz lesa in še mnogo drugega. Vedno pa hčerkica najde tudi čas, da z menoj 'šari' po vrtu. Nanjo sem res ponosna."

Radi imajo vodo

V bližini je manjše jezero, kamor družina redno zahaja. Nad garažo pa so se odločili urediti manjše stanovanje za goste, saj sta Gabrijela in njen mož zelo družabna in imata zelo veliko prijateljev, ki radi po obisku prespijo v idilični hiški na robu podeželja.

V galeriji si oglejte vse kotičke tega čudovitega domovanja!

Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.