Obiskali smo dom mlade slovenske slikarke Ana-Marije Krušič v Rudniku pri Radomljah, kjer ima tudi svojo slikarsko šolo Angels Art.

Razkazala nam je, od kod izvira njeno navdušenje nad angeli, ki jih tudi najpogosteje upodablja na svojih umetniških slikah.

Okolje, v katerem je odraščala, je naravnost pravljično, lahko bi rekli angelsko. Kmetija Kaplja v Rudniku se namreč razprostira na desetih hektarjih površine, prekritih s pašniki, na katerih kraljujejo konji, celotno posestvo pa je obdano z gozdom.

Ana-Marijina mama, zdravnica in homeopatinja Ana Krušič Kaplja, je namreč posestvo dobila v dar od svojega očeta še pred poroko: »Sprva je bila na tem mestu stara kmetija. Vedno sem si želela obnoviti staro hišo, a se tiste žal ni dalo. Bila je zgrajena le iz blata in kamenja in gradnja je bila preslaba, da bi se jo dalo obnoviti.«

Tako so se odločili za novo, prostorno hišo za veliko družino. Devetindvajsetletna Ana-Marija je namreč na posestvu odraščala še s tremi mlajšimi brati, med katerimi je vsak nadarjen na svojem področju, le ona se je povsem posvetila umetnosti. Zdaj ima v spodnjih prostorih hiše svoj slikarski studio in slikarsko šolo Angels Art, ki jo radi obiskujejo tako otroci kot odrasli. Ana-Marijina mama, ki je velika ljubiteljica umetnosti, je že od nekdaj tudi strastna zbirateljica starin.

Tako je bila Ana-Marija že od ranega otroštva obdana s čudovitimi restavriranimi predmeti, med katerimi pa so bili pogosto na najrazličnejše načine upodobljeni angeli: angeli kot svečniki, angeli kot lučke, kipci angelov in podobno. Danes Ana-Marijo poznamo kot slikarko, ki na svojih platnih najpogosteje upodablja prav podobe angelov.

Moje Stanovanje - DECEMBER 2013

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - DECEMBER 2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.