Heike je hišo popolnoma preuredila po svojem okusu, ter ustvarila prijetno domače vzdušje.

Stilistka in oblikovalka Heike Morschel pri svojih 54 letih neizmerno uživa v tem, kar dela. Končno ima svojo hišo, ki jo je opremila povsem po lastnih željah. V njej ima tudi atelje, kar si je vse življenje živela, mansardo hiše pa je opremila tako, da je soba namenjena gostom. Spada namreč v verigo Bed & Breakfast in ima že stalne goste, vsako leto pa tudi veliko novih. Pravi, da jo to sprošča in da neizmerno uživa v spoznavanju novih ljudi.

Nekoč živela na Ibizi

Heike je izjemno zanimiva ženska. Živela je v Frankfurtu, Wiesbadnu in nekaj let celo na Ibizi. Potem pa je našla pot domov in v manjšem nemškem mestu idealno hišo zase in za hčerko, ki jo redno obiskuje. Tako je uresničila svoje sanje po bolj umirjenem življenju, ki ga v tem življenjskem obdobju tako zelo potrebuje, kakor pravi sama.

Hiša, ki jo je našla, je iz 17. stoletja in je bila nekoč farma. Potrebovala je kar veliko poguma, da se je lotila prenove, a ji ni žal. Nasprotno, na končni rezultat je zelo ponosna. Pravi, da je dobila kar nekaj naročil okoliških prebivalcev, ko so videli, kaj ji je uspelo narediti iz skorajda podrtije, in da se v novem okolju počasi že uveljavlja kot odlična dizajnerka, ki ji ljudje zaupajo urejanje doma.

Malce dizajna in malce 'shabby chica'

V hiši, ki je sicer globoko na celini, je Heike želela imeti malce pridiha Ibize. To je dosegla z veliko beline. Preveč morskih detajlov si ni upala umestiti, saj bi vse skupaj lahko hitro postalo zelo kičasto. "Opremljanje potrebuje kontraste. Zato sem se odločila za nekaj vrhunskih dizajnerskih kosov in malce 'shabby chica'. Morala sem ohraniti podeželski slog, ki sem ga seveda kombinirala. Kar veliko sem si dala opravka s tem, kam bom postavila kakšen detajl, in lahko rečem, da pri meni ni bilo naključij. Pa čeprav se tako zdi," razlaga Heike.

Veliko časa preživi v kuhinji

Heike

Gospodarica te lepe hiše pravi, da je poleg oblikovanja njena velika strast kuhanje. "Rada pripravljam vedno nove in nove jedi ter z njimi razveseljujem družino in prijatelje. Vsi so že navajeni, da jih redno vabim na večerje ali pa piknike, saj so druženja pri meni vedno vesela. Veliko zelenjave pridelam sama in veliko je vložim, rada pa tudi pečem peciva," pravi Heike, ki se je pred leti odločila, da se vključi v verigo Bed & Breakfast. Zdaj tudi svojim gostom pripravlja okusne zajtrke. "Vse marmelade, ki jih ponujam, sem pripravila sama," ponosno pove.

Kuhinja je srce hiše

Ker je tako rada v kuhinji, jo je opremila tako, da lahko v njej preživi ure in ure. Ob glasbi, kakor pravi sama, saj je glasba sestavni del njenega življenja. "Navadno imam na ušesih slušalke in poslušam svojo najljubšo glasbo. Včasih klasično, včasih pa tudi moderno, odvisno od razpoloženja," pravi.

Najljubši kotiček

dekor

Zagotovo najljubši kotiček v hiši je ob oknu in 'namišljenem' kaminu, v katerem Heike rada prižge sveče. Tu, pravi, najde svoj mir, bere knjige, posluša glasbo ali pa preprosto meditira in si včasih privošči tudi popoldanski počitek.

Prijeten pogeld pred in čez okno

okenska polica

Okenska polica je lahko namenjena tudi razstavljanju okrasnih predmetov in seveda vazam z rožami. Fotografija hčerke Giulie pod steklom, natisnjena v 3D-tehniki, je zagotovo ena bolj izvirnih domislic in dekoracij.

Pisano vzdušje

pisano cvetje

Vsekakor je cvetje tisto, ki da še tako dolgočasnemu prostoru posebno noto. Heike nima dolgočasnega doma, a vseeno pravi, da brez cvetja pri njej ne gre. Nora je na vrtnice in bolj so pisane, raje jih ima.

V hiši prevladuje bela barva

jedilnica

Jedilnica ni preveč načičkana. V njej prevladuje bela barva, ki zagotavlja dodatno svežino. Velika nenavadna slika zajca na steni pa ji daje še poseben pečat. Velika okna poskrbijo za svetlobo, ki je v jedilnici res ne manjka.

Ljubezen do živali

vhod

Na steni ob vhodu je zelo domiselna stenska dekoracija, ki razveseli vsakogar. Dobrodošlico zaželi namreč simpatičen jelen.

Izvirne zamisli v kuhinji

voz z zelenjavo

Star lesen otroški voz, nekoč igrača nekega otroka, danes stojalo za zelenjavo. Plakat, naslonjen na okno, je hčerino darilo.

Šarmantna mansarda za goste

spalnica za goste

Heike je za opremo sobe za goste poskrbela povsem sama. Vsak detajl je skrbno premišljen in ni naključje, da se vsi tu tako dobro počutijo, da se radi vračajo.

Kužka iz starinarnice

keramična kužka

Dva porcelanasta kužka je Heike našla v neki starinarnici v Amsterdamu. Zdela sta se ji kot nalašč za sobo za goste. In brez razmišljanja ju je tudi kupila.

Kopalnica s stilom

kopalnica

Ni želela klasične kopalnice s ploščicami in borduro. Omislila si je romantično varianto s črtastimi tapetami, leseno oblogo na zidu in starinskim umivalnikom.

Moje Stanovanje - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - APRIL 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.