Udobna in svetla hiša je prekrasen dom, kjer živi Katherine s svojo mlajšo 19-letno hčerko Leonie. Starejša, 22-letna Clara, že študira in se je odselila ter prihaja domov le ob vikendih, pa še to ne vedno. In kadar pride, je pravi praznik za vse.

Hiša s skandinavskim pridihom

"Zelo rada imam svetle prostore, ki dihajo in v katerih se ne počutiš utesnjeno. Zato sem se odločila za skandinavski stil, ki mi je povsem pisan na kožo. In mislim, da se nisem zmotila. Tudi hčerki sta navdušeni in vsi, ki pridejo k nam na obisk," pravi ponosno lastnica hiše. "Ko sem bila mlajša, sem bila zelo navdušena nad barvami. Vse je moralo biti čim bolj pisano, zdaj pa je ravno obratno. Bolj blizu so mi umirjeni toni, bela, bež in na sploh bolj zemeljski odtenki. Za popestritev tu pa tam tudi rdeča."

Ker Katherine rada veliko postori sama, se je odločila obiskovati tečaj, kjer se je naučila pobarvati staro pohištvo in nasploh kako ravnati z barvami. Nekaj pohištva je namreč morala obnoviti, saj je vedela, da bo tako dobila nekaj res unikatnih kosov, ki bodo dali poseben čar celotni hiši.

vrt

Osebni stil

Sami lahko vidite, da ji je uspelo ustvariti res prijeten ambient, ki ne spominja na nekaj, kar ste že videli na primer v katalogu ali pa pohištvenem salonu. Katherine je želela v svoje domovanje vnesti povsem oseben stil in je vsak prostor opremila z veliko ljubeznijo ter premišljeno. Nikjer ni ničesar ne preveč ne premalo. Pri tem pa sta ji bili v veliko pomoč in oporo tudi hčerki.

Hiša je velika 'le' 130 kvadratnih metrov. Ne prevelika in ne premajhna, vseeno pa dovolj prostorna, da si je Katherine lahko v njej omislila veliko kuhinjo, o kateri je vedno sanjala. Sama namreč zelo rada kuha in ustvarja nove jedi. Vsi njeni prijatelji vedo, da se pri njej vedno dobro je, zato se tudi vedno odzovejo povabilu na večerjo ali kosilo. V hiši je tako vedno veselo.

Več prostora za družino

Tu, kjer je kuhinja, je bil nekoč zimski vrt, ki so ga spremenili v res lepo in uporabno kuhinjo, enega najljubših prostorov tudi obeh hčerk. Poleg tega je z velikega okna prekrasen pogled na vrt in tako je priprava hrane še bolj prijetno opravilo. Na koncu vrta pa je še lesena lopa, v kateri je spravljeno vse orodje, ki ga potrebujejo za obdelovanje vrta.

Tradicija, pomešana z modernim

Hiša je celota z vrtom. Stil je podoben, malce modernega in veliko tradicionalnega. Vrt spominja nekoliko na angleške vrtove, ni prevelik, je pa lepo negovan in tako zelo uporaben. Ob lepem vremenu se vsi veliko zadržujejo na njem. Že jutranja kavica je na vrtu nekako bolj dišeča. Vrtno pohištvo pa je zelo udobno in praktično hkrati.

Vedno se še kaj doda

Hiša je sicer povsem opremljena, a Katherine vedno znova kaj spremeni, prestavi kakšen kos pohištva ali pa doda kaj na novo. "Rada imam spontanost in nisem suženj nekih ustaljenih navad. Ko vidim kakšen nov okrasek, ki mi je všeč, ga enostavno kupim. Včasih prestavim kakšno pohištvo, skratka vedno poskrbim, da je hiša vsakič nekoliko drugačna, a še vedno enaka."

Moje Stanovanje - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.