Prelepa hiša je vse prej kot v nemškem slogu. Tukaj se bohoti skandinavski stil, saj je mama Anja kot otrok preživljala počitnice na Danskem.

Anja se spominja, da so od njenega petega leta s starši dopustovali na Danskem, zato ni čudno, da ji je prav danski slog tako zelo všeč. Vse to je lahko izživela pri opremljanju majhne, 100 kvadratnih metrov velike hiše v mestecu Kassel.

Lep predel mesta

Kjer zdaj stanuje družina, so bili včasih vrtovi. Po vojni so razparcelirali zemljo in nastalo je naselje majhnih hišk z vrtovi. Ko jo je družina pred dvanajstimi leti kupila, jo je popolnoma obnovila. Stene so se prestavile, kuhinja in kopalnica sta bili na novo zgrajeni, le tla so ostala nespremenjena. Anjin brat je prinesel stroj za brušenje parketa in obnova se je začela.

Dopustniški občutek vsak dan

Ko se je leto dni kasneje rodila prva hčerka Lili, je medicinska sestra Anja pustila službo, štiri leta kasneje pa v garaži odprla majhno trgovino z dodatki za dom. Ker so kosi pohištva in dodatki v hiši z njihovih potovanj, imajo občutek, kot da so ves čas na dopustu.

Vedno nekaj spreminja

Okras hiše se spreminja glede na letni čas. Poleti prevladujejo morski motivi ter veliko bele in modre barve. Anjina druga ljubezen pa so slike. Tudi te menjuje bolj po navdihu kot letnih časih.

Kot druga dnevna soba

Za hišo je pod leseno streho veranda, kjer ima družina svojo letno dnevno sobo. Tudi tukaj je veliko predmetov iz Danske. Ne manjkajo pa tudi cvetlice, ki se bohotijo iz cvetličnih lončkov ali pa v vazi z vrta.

Bele note

stanovanje

Bele stopnice vodijo v zgornje nadstropje. Steno krasi napis Na svidenje v danščini, punci pa sta si našli udobno sedišče na klopci v veži.

Odprt prostor

stanovanje

Mimo nostalgičnega emajliranega vrča s travniškimi rožicami se gre v kuhinjo.

Domača razstava

stanovanje

Prek predalnika, na katerem so razstavljeni različni okraski, se vidi drug kavč. Na njem so blazine, ki jih menjavajo glede na letni čas.

Prostor za pogovor

stanovanje

Kuho največkrat prevzame mož Mark, zato imajo dekleta čas za klepetanje.

Najdeni kosi

stanovanje

Regal z vitrino sta zakonca našla na cesti med kosovnim odpadom. Ko sta ga prenovila, je svoje mesto našel v kuhinji.

Domača proizvodnja

stanovanje

Kuhinjo je Mark Bauer zgradil sam. Ploščice na tleh kažejo, kje je bilo prej pomivalno korito. Zato so na mestu, kjer imajo zdaj korito, prav tako položili ploščice.

Dekliška soba

stanovanje

Luise ima svoj raj povsem na vrhu. Njena velika soba je spalnica in igralnica obenem. Ker tla niso bila več uporabna, so ji položili bel laminat.

Sobica s pridihom klasike

stanovanje

Okvir za ogledalo iz lesa je bil še od prejšnjih lastnikov. Starša sta ga le obnovila, da je postal ljubek kot njegova lastnica.

Spalnica

stanovanje

Zakonca sta si spalnico uredila povsem na vrhu v trikotniku strehe. Ker je zelo majhna, imata omare v prostoru, kjer je pisarna.

Lilijin raj

stanovanje

V postelji pod steno se Lili počuti odlično. Omaro je dobila od svoje babice, ogledalo na njej pa odseva svetlobo od okna v prostor.

Leseni poudarki

stanovanje

Družina je kopalnico popestrila z lesom, da ni videti preveč sterilna. Ogledala so našli na bolšjem sejmu, majhni dodatki pa so iz Danske.

Počitniška terasa

stanovanje

Terasa je videti, kot da so na morju. Različni morski detajli in cvetlice lepo dopolnjujejo les in dodatke na steni.

Kosilo na prostem

stanovanje

Četudi dežuje, se lahko družina skrije na verando in še vedno uživa v kosilu na prostem. Če je le čas, se družina vsaj za en obrok na dan zbere na tem prostoru, ki je najljubši prav vsem.

Domača trgovinica

trgovinica

Majhna trgovinica je zrasla v garaži. Zdaj tukaj prodajajo skandinavske dodatke za prostor.