V družinski hiši Victorie von Schon-Angerer se počutite res zelo domače.

Kdor želi priti na obisk v res prijeten dom, je pri Victorii na pravem naslovu. Od leta 2007 je zaposlena kot notranja oblikovalka. Ko sta z možem Tobiasom kupila hišo, pa se je znašla v drugačni vlogi – dom je morala opremiti zase in za svojo družino.

Staro pohištvo v novi preobleki

Victoria in njen mož Tobias v svojem novem domovanju, ki je pravzaprav lesena hiša na severu Hamburga, živita skupaj s sinovoma Paolom in Aldom ter hčerkama Mayo in Ylvo. "Za našo družino rada v šali rečem, da smo kot krpanka," pravi Victoria, ki je v nov dom vnesla veliko starega pohištva in prav za vsak kos našla pravo mesto.

hiša, dekor

"Na mojo srečo ima tudi moj mož precej smisla za opremljanje, tako da sva takoj našla skupni jezik pri urejanju našega novega doma." Spontano sta se odločila za mešanico dizajnerskega pohištva, starin in nekaj povsem modernih kosov. Miza in stoli v jedilnici so na primer delo oblikovalca Arneja Jacobsena. Victoria jih je podedovala po starših. Temen šank, ki ločuje kuhinjo od jedilnice, prihaja iz južne Afrike.

Topli odtenki, zanimivi kontrasti

"Oba sva zaljubljena v Afriko in sva bila že kar nekajkrat tam na potovanju," razlaga Victoria. Črki na steni sta povezani z južno Afriko. Victorijina trenutno najljubša barva je petrolejsko modra, ki jo je spretno vpletla v vsak prostor. V tej barvi je recimo tepih v jedilnici pod jedilno mizo, prav tako tudi dva izmed stolov kraljujeta v petrolejsko modri. Odločila se je tudi eno steno v kuhinji pobarvati v tem močnem odtenku. "Rad imam močne barve, saj z njimi lahko naredimo dom bolj domač." Da pa ne bi bilo preveč barvnih kontrastov, je močne tone omilila z belo in sivo.

Slike na steni za popestritev

Toplo atmosfero je Victoria ustvarila tudi z veliko rožami in slikami: "Sveže cvetje preprosto mora biti vedno v mojem domu. Tako poleti kot pozimi obožujem cvetje. Najraje aranžmaje naredim kar sama." Na steni je po vsej hiši veliko slik in fotografij. Nekatere so umetniške, nekatere pa imajo vrednost zaradi tega, ker veliko pomenijo družini. Še zlasti v spalnici ima mnogo slik, ob vznožju postelje pa dva stara potovalna kovčka.

Spalnica tudi za čez dan

Victoria pravi, da se tudi čez dan rada zadržuje v spalnici. Zato jo je opremila tako, da se v njej prijetno počuti in da nima občutka, kot da bi bila samo v sobi, v katero pride samo spat in nič drugega.

Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.