Si želite za letošnje velikonočne praznike nekoliko drugačno okrasitev? Tukaj je nekaj zamisli, ki jih lahko uresničite tudi sami.

Tokrat naredite korak naprej in okrasite svoj dom s spomladansko velikonočno dekoracijo ter se obenem zabavajte. Velikonočni zajtrk in kosilo bosta v takšnem domu le še prijetnejša.

Preproste ideje – uresničite jih sami

velika noč, dekoracija

Pirhi, kokoške, zajci, ptice, cvetje ... Še preden se lotite barvanja, si lahko vzamete prosto popoldne in ustvarite preproste izdelke, ki se jih lahko lotijo tudi otroci.

Jajčka na sredini mize

velika noč, dekoracija

Vsekakor tja postavite košaro s pobarvanimi jajci in kakšno domiselno okrasje. Dekoracija v tem času naj bo pisana in barvita.

Če vam je ljubši bolj umirjen naravni videz

velika noč, dekoracija

Žive odtenke lahko umirite tako, da namesto v barve spomladanskega travnika mizo oblečete v barve gozda. Za zeleno lahko poskrbi preprosta lončnica, za rjavo pa lesene deske ali krožniki, pa tudi podstavki, pleteni iz naravnih materialov.

Dober (humorni) vtis

velika noč, dekoracija

Vsakemu krožniku dodajte en papirnat prtiček. Z nekaj domišljije in spretnosti se duhovitosti lahko vsaj na videz nekoliko približate – za precej manj denarja.

Svečke v obliki jajčk

velika noč, dekoracija

Pirhi ali navadne sveče z velikonočnim motivom. Takšne svečke lahko polepšajo vaš aranžma za praznike, lahko pa so tudi domiselno darilo.

Moderen velikonočni pogrinjek

velika noč, dekoracija

Lahko je popolnoma preprost. Če izhajamo iz svežine bele barve in za piko na i k vsakemu krožniku dodamo zgolj majhen šopek, je uspeh zagotovljen.

velika noč, dekoracija

Drobni dodatki bodo pogrinjku dali dušo. Ponudba je te dni v trgovinah zares velika. Imejte v mislih, da za dekoracijo ni treba zapraviti celega bogastva, da bo okrašena miza lepa, še najlepše bo, če se izdelave okrasja lotite kar sami.

Okrasitev prostora

velika noč, dekoracija

Prostor lahko polepšate tudi z različnimi dekorativnimi dodatnimi materiali, kot so slike, in jih postavite v košare ali dekorativne posode ter dodate materiale iz narave.

Spontane ideje

velika noč, dekoracija

Lahko uporabite kakšen star vrč, škornje ali zalivalko, v katero položite šopek cvetja, in nastal bo domiselen in lep okras. Tudi spomladanska češnja ali kakšno drugo sadno drevo bo prava osvežitev.

Tudi okenska polica naj bo okrašena

velika noč, dekoracija

V velikonočnem času kar vabi, da jo popestrite. Postavite nanjo vazo s peskom in vanjo dajte cvetoče vejice. Pobarvana jajčka nato obesite na veje.

Moje Stanovanje - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - APRIL 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.