Želite hitro prenovo stanovanja in velik učinek? Zbrali smo nekaj idej za hitro prenovo čez vikend. Z malo denarja lahko v stanovanje vnesete veliko nove svežine.

Prepleskajte le eno steno

Pravzaprav sploh ni niti domiselno, da imate v stanovanju vse zidove v isti barvi. Za osvežitev doma v sobi izberite eno steno ter jo prebarvajte v barvo, ki vam je bila od nekdaj všeč. Strošek za malo barve bo minimalen.

Kupujte v akciji

V trgovinah imajo pogosto 'ostanke' – po en kos določenega izdelka, ki ga umikajo iz prodaje. Pobrskajte med njimi in morda boste našli novo kuhinjsko pipo, novo svetilko, okvir za sliko, zanimivo vazo ...

Zanimiva polička

Zelo hitro in lično poličko si lahko izdelate iz kosa odpadnega lesa, ki ga le odrežete po meri in pobarvate po želji. Nato kupite držala za police, jih privijte v steno in polička je pripravljena. Čudovit videz za prav vsak dom.

Cvetoče lepotice

Že če boste samo prestavili rože, ki jih imate v stanovanju, se bo zdelo, kot da je prostor popolnoma drugačen. Tudi kakšna nova lončnica lahko spremeni videz doma, sploh če je večja.

Preoblecite zofo ali stol

Pohištvo, ki je oblazinjeno, lahko preprosto preoblečete. Stara zofa bo zanimiva, če bo zažarela v novem tekstilu, lahko pa tudi zgolj spremenite barvo okrasnih blazin.

Nov videz oken

Vaš dom bo videti popolnoma drugače, če boste nekoliko spremenili videz zaves. Nanje prišijte okrasne svilene trakove, barvne robove in podobno ali pa leseno karniso prebarvajte v živahno barvo.