Za mizo jemo, se igramo družabne igrice, pišemo, beremo, se pogovarjamo. Miza je tako rekoč osrednji del dogajanja doma ...

Udobje je na prvem mestu

Ko kupujete novo jedilno mizo in stole, si vzemite dovolj časa. Predvsem stoli morajo biti udobni, zato jih je treba res dobro preizkusiti.

Pri opremljanju mešajte različne stile

Če ne marate imeti vse v enem stilu, ne bo nič narobe, če jih med seboj tudi pomešate. Miza je lahko na primer povsem čistih linij, stoli pa po zgledu baročnih.

jedilna miza

Velika jedilna miza iz tikovega lesa za prijetne trenutke posedanja, ko se ob njej zbere vsa družina ali pa pridejo prijatelji. Zaradi prijetnega videza je ni treba pokrivati s prtom, saj je lepo, da se vidi masiven les. 649 EUR (Massivum)

jedilna miza

Temnorjava okrogla miza bi bila verjetno precej dolgočasna, če ne bi zraven izbrali modernih zelenih stolov, ki vse skupaj popestrijo. Nekateri prisegajo tudi na to, da mora biti vsak stol druge barve. Odločitev je seveda individualna.

jedilna miza

Miza, kot bi bila surova in neobdelana. Masivni les da težo prostoru in malce bolj divji videz, 419 EUR (Massivum). Tudi stoli in klop so iz masivnega lesa, 99 EUR (Massivum).

jedilna miza

Tudi v nekoliko manjših prostorih lahko združite dnevni in jedilni del. Priporočamo stekleno mizo, saj bo optično prostor deloval večji.

jedilna miza

Seveda ne moremo mimo jedilnih miz, ki so velike, nekoliko posebne in pač primerne za res velike prostore. Nekateri ne marajo stolov in pravijo, da se najbolje sedi na klopi. Mogoče to tudi res drži. Preden se odločite, dobro premislite in preizkusite.

jedilna miza

Zgornji del mize v beli barvi je lahko odlična podlaga za vašo domišljijo. Nanjo namreč lahko narišete poljubne vzorce in miza bo povsem individualna. Zgornji del mize se imenuje Linnmon, je bele barve. 150 x 75 cm, 19 EUR (Ikea)

jedilna miza

Miza Norway ima ogrodje, narejeno po vzoru tistih iz leta 1950. Zgornji del mize je iz masivnega lesa, 299,90 EUR. Beli leseni stoli so kot nalašč za k mizi, vsak 70 EUR (oboje najdete v Maisons du Monde).

jedilna miza

V veliki sobi se na sredi bohoti okrogla miza s štirimi dizajnerskimi stoli, ki so obloženi in zato še bolj udobni za sedenje. Komplet dveh stolov, približno 170 EUR (Home24.de)

jedilna miza

Če vam je všeč videz ameriških loftov, potem vam bo všeč tudi jedilna miza s pripadajočima klopema Manchester. Vse iz akacijevega lesa. Miza, 570 EUR, klopi, vsaka po 140 EUR

jedilna miza

Starinski videz te mize očara vsakogar. Zgornji del je iz recikliranega tikovega lesa, zraven pa so njeni snovalci predvideli kovinsko ogrodje v črni barvi. 249 EUR (Massivum)

jedilna miza

Okrogla miza z zanimivim spodnjim delom deluje masivno in je primerna za ne prav velike prostore, ko želimo, da jih za mizo sedi čim več. Miza Marshall, 599 EUR (Fashion for Home)

jedilna miza

Miza s stoli, ki jih, ko jih ne potrebujemo več, pospravimo lepo pod njo. Gre za kombinacijo lesene zgornje površine in jeklenega ogrodja. 799 EUR (Home24.de)

jedilna miza

Mizica, ko ni preveč prostora, idealna za dva, 329 EUR (Car). Zraven spadajo zložljivi stoli, 109 EUR (Car). Stole lahko na posebno stojalo po uporabi obesite na steno.

jedilna miza

Zanimiva barvna miza, ki jo po potrebi lahko raztegnete, odvisno od tega, koliko ste jih na primer povabili na večerjo. 73 x 120 x 95, 899 EUR (Fashion for Home)

jedilna miza

Miza, ki je vsekakor uporabna, ko nimate veliko prostora. Iz čajne mize ob kavču se namreč lahko v hipu spremeni v jedilno mizo. 979 EUR (BoConcept)

jedilna miza

Eksotični les palme dateljna, iz katerega je narejena miza čistih linij, bo zagotovo navdušil vsakogar, 499 EUR. Zraven pristajajo stoli iz masivnega lesa, 129 EUR, in nekoliko posebna viseča stropna svetilka, 349 EUR (vse Impressionen).

jedilna miza

Otroci navadno zelo težko dolgo časa sedijo za mizo. Če so stoli neudobni, še toliko teže. Zato so oblazinjeni stoli kot nalašč, če imate doma male nadobudneže. Miza s kovinskim ogrodjem in z lesom, 949 EUR; stoli, oblečeni v usnje, 299 EUR (Hulsta)

jedilna miza

Samo še prijazen natakar in počutili se boste kot v francoskem bistroju. Mala metalna miza, premera približno 100 cm. Stoli imajo nastavljivo višino, kar je seveda zelo praktično. Miza, 119 EUR, stol, 60 EUR (Maisons du Monde)

Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.