Ko se zunaj zmrači, si pričarajte topel in prijetno osvetljen dom z izbiro naših svetlobnih rešitev.

Nasveti

  • Veliki kontrasti: Pazite na svoje zdravje in predvsem oči. Kadar gledate televizijo, poskrbite, da v sobi ne bo popolne teme, saj velik kontrast med svetlim zaslonom in temnim prostorom utruja oči.
  • Priljubljeno – Poudarjeno: Z indirektno svetlobo lahko osvetlimo na primer slike, mizo ali priljubljeni kos pohištva.
  • Povečajte prostor: V majhni sobi luč namestite tudi na zid, saj tako optično povečate prostor.
  • Še najlažje pa vam bo, če boste izbrali možnost upravljanja prek tablice ali pametnega telefona. Tako bo romantično vzdušje s priljubljeno glasbo in pridušeno svetlobo le klik stran od vas! Informacije: www.rwe-smarthome.de
  • Pri marsikateri luči lahko zamenjate senčnik na ogrodju in tako vsak mesec pričarate drugo vzdušje in svetlobo v stanovanju.

Zlata svetloba

Za prav posebno razpoloženje v prostoru bo poskrbel zatemnjevalnik luči. Bodite pozorni pri izbiri žarnic. Najbolje, da prodajalcu poveste, kakšen sistem boste uporabili in kakšna je vaša luč, da vam pomaga izbrati primerno varčno žarnico.

Pametne inštalacije

Če ravno obnavljate stanovanje ali gradite hišo, premislite o možnosti pametnih inštalacij. Glede na svoje potrebe izberite rešitev, ki bo ustrezala vašemu življenjskemu slogu. Tako boste lahko preprosto upravljali svetlost v stanovanju, uravnavali temperaturo, zasenčili prostor ali si izbrali najljubšo glasbo – in vse to s preprostim upravljalnikom.

Večnamenska samostoječa luč

samostoječa luč

Samostoječa luč, ki opravlja več funkcij. Lahko jo uporabite za razsvetlitev prostora ali pa si jo namestite ob svoj foteljček, kjer berete priljubljene knjige.

Viseča svetilka

svetilka

Zaljubili se boste v lučko s pomenljivim imenom Look at me, ki pričara zares intimno svetlobo. Najbolj vam bo všeč nad nočno omarico v spalnici. Lučko lahko nastavite na želeno višino, na voljo pa je v mat ali čistem steklu in v različnih barvah: rdeči, magenti, rumeni, modri in zeleni. Metalne dele lučke lahko izberete po svoji želji v barvi kroma, beli ali črni. (Top Light)

Skandinavski slog

svetilka

Minimalističen dizajn in odbita oblika, saj lestenec deluje, kot bi bil obrnjen na glavo. 307 EUR (LND Design)

Nežna svetloba za spalnico

svetloba

V spalnici priporočamo več različnih virov svetlobe: s stropa, na nočni omarici, na steni pa tudi v omari za lažje izbiranje oblek.

svetilka

Samostoječa luč v spalnici daje mehko svetlobo, ki vas bo počasi pripravila na zasluženi spanec. Od 18 EUR (Ikea)

Svetloba v kopalnici

svetloba

Za kopalnico so idealne podolgovate žarnice z mlečnim steklom. Z njimi osvetlimo ogledalo, hkrati pa dajejo zelo prijetno svetlobo celotnemu prostoru. 31 EUR (Osram)

Osvetljene stopnice

svetloba

Vsako stopnico lahko osvetlite z LED-svetilko, kar bo ustvarilo občutek topline, poskrbele pa bodo tudi za varno hojo. 174 EUR (www.bruck.de)