Ko je treba rešiti kakšen dober kos pohištva ali drug detajl pred smetiščem, se Ami pogumno poda tudi v ruševine starih hiš. Tako kot takrat, ko je na nekem podstrešju našla lamelna vrata, ki zdaj krasijo dnevno sobo.

Mešanica rabljenega pohištva in dediščine

Večina pohištva je z bolšjih sejmov, nekaj pa ga je tudi podedovala. Že od leta 2008 živi v hiši, ki je bila namenjena družinam, čeprav je velika samo 74 kvadratnih metrov. Ko je prevzela hišo, je že prejšnji lastnik podrl steno med kuhinjo in jedilnico. Ona je odstranila še eno in tako ustvarila večji prostor. Njen najljubši prostor pa je zagotovo dnevna soba na podstrehi, kjer se popolnoma sprosti, ko posluša kapljice, ki padajo po strešnem oknu.

Dobro počutje

Čeprav je Ami po poklicu psihologinja, je hišo opremila sama. Celo stene je s prijateljico pobarvala v maroški tehniki. Blazine in pregrinjala je zašila sama, pa tudi kakšen kos pohištva je obnovila.

Raje naravno kot popolno

Pri vhodu na stopnišču je Ami odstranila tapete in pustila prazno steno. Tukaj zdaj visijo fotografije iz njunega življenja in s potovanj. Pravi, da ima raje stvari, ki imajo svojo zgodbo in dajo vedeti, da je že marsikaj doživela in preživela. Nekaj kosov je tudi s potovanj po južni Afriki, Balearskih otokih, največji navdih za detajle pa je zagotovo našla na Ibizi.

Najdeni kosi

Pult pod umivalnikom v kopalnici je Ami našla na Majorki in ga z avtom pripeljala domov, saj je bil katerikoli drug prevoz dražji in težji. Zelo rada preizkuša nove stvari. Zato je pred leti začela pisati blog, kjer deli tudi zanimive fotografije in recepte.

Dnevna svetloba

dekor

Dnevna soba je v tretjem nadstropju in ima zaradi velikega okna veliko naravne svetlobe. Ta prostor je tudi največji in najbolj zanimivo opremljen.

Prostor za sanje

dekor

Zavese in kvačkana prevleka, ki jo je Ami našla na bolšjem sejmu, so prav romantične. Navdih za opremo je našla na Ibizi, ki je njen najljubši otok.

Umetnost in iznajdljivost tudi v kuhinji

dekor

Tako kot v vseh prostorih lahko veliko vidimo tudi v kuhinji. Police v ozadju, ki jih je Ami sama naredila iz starih desk, so na primer zdaj stojalo za začimbe.

Prehod iz ploščic

dekor

Zanimive ploščice v kuhinji so stare in Ami jih ni hotela odstraniti, saj lepo pristajajo etno slogu.

Stopnišče kot umetniška galerija

dekor

Na stopnišču je umetniška razstava fotografij, ki je res nekaj posebnega. Niti en okvir ni enak drugemu.

Zelena oaza sredi mesta

dekor

Čudovit prt je Ami podedovala od babice, sedaj ji služi kot ljubka streha. Z dvema lesenima kljukicama ga je pripela na dve vrvici in nastala je streha nad mizo na vrtu. To je Amijin najljubši kotiček, pa naj gosti prijatelje ali pa samo v miru bere knjigo.

Vrtni dekor

dekor

Ta zaboj je Ami našla na ulici z napisom 'za podariti'. Zato ga je vzela in spremenila v poličko na vrtu.

Poezija za vsak dan

dekor

Ami je na steno obesila ploščico in nanjo napisala svoj najljubši verz. Zdaj ta ploščica krasi vrt.

Kjer se rojevajo ideje

dekor

Na osmih kvadratnih metrih ima Ami svojo delavnico, kjer sta mesto našla tudi omara in šivalni stroj.

Sproščen hipi slog v spalnici

dekor

Čeprav je soba široka samo 2,5 metra in dolga 3 metre, se je Ami vseeno odločila za tapete, in to štiri različne vzorce. V kotu so lampijoni in vse skupaj spominja na arabsko pravljico.

Kopalnica je res nekaj posebnega

kopalnica

Pult pod umivalnikom je Ami našla na Majorki in ga z avtom pripeljala v Bremen.

Tradicionalna tehnika

dekor

S pomočjo prijateljice je stene v kopalnici pobarvala s tradicionalno maroško tehniko, in sicer z apnom in vodoodpornim loščilom.