Če ne zdaj, kdaj? Praznični čas je tisti, ko si lahko doma privoščimo svetleče dodatke in ustvarimo bolj 'kičasto' vzdušje.

Eleganten pogrinjek!

pogrinjek

Srebrno siva barva je idealna za praznično mizo. Deluje sicer malce bolj minimalistično, a še vedno zelo elegantno.

Neobarok

svetilka

Zlata svetilka Bourgie je kultni objekt, ki bo stanovanje obogatila tudi, ko bo praznični čas minil. 399 EUR (Kartell)

Filigransko

luč

Kot bi bil lestenec narejen iz najfinejše svile. Že njegovo ime je skrivnostno – Acanthe. Mogoče je dobiti tudi stensko luč z enakim vzorcem. 499 EUR (Lumineur)

Svečniki

svečniki

Svečniki, priročni za čajne svečke – zunaj srebrni, notranjost pa je zlata. 20 EUR (Impressionen)

Zaboj

zlat zaboj

Vse v enem – zaboj za shranjevanje in stolček. Zelo uporaben kos pohištva. 70 EUR (Heine)

Vse v umirjenih odtenkih

dnevna soba

Osrednji del sobe je kavč v sivi barvi. Če želite ustvariti eleganten prostor, uporabite dodatke, kot so bela miza, srebrna luč in bela preproga s srebrnim motivom.

Doma je najlepše

home

Le kdo se doma ne počuti najbolje? To lahko poveste tudi z napisom v zlati barvi. Črke so kovinske in jih povsem preprosto namestite na steno. 37 EUR (www.gingar.de)

Blazine

blazina

Seveda morajo biti tudi blazine odete v praznično opravo. Preoblecite jih v lesketajoče se barve in vzdušje bo takoj bolj prijetno.

Tapete

tapete

Prostor z zlato tapeto na eni steni bo takoj postal bolj eleganten. Na eni steni zato, ker bi bila soba, cela odeta v vzorčasto tapeto zlate barve, preveč vpadljiva.

Namizna svetilka

namizna svetilka

Povsem srebrna namizna svetlika, še najprimernejša za pisalno mizo. Elegantna in minimalistična, a z rahlim retropridihom. (www.evindom.si)

Namesto jelke

Cvetje v vazi ali pa veje smrek, če ste se odločili, da boste letos brez velike novoletne jelke, povežite s svilenim trakom v srebrni ali zlati barvi. Če želite, lahko veje popršite z razpršilom v lesketajočih se odtenkih.

Ptiček

ptiček

Za okrasitev novoletne smrekice ali pa okras kar tako – srebrni ptiček. (www.evindom.si)

Industrijski dizajn

aluminijasti predalnik

Predalnik iz aluminija je lahko zanimiv kos pohištva. Z malo občutka ga lahko lepo kombinirate tudi z bolj običajnim pohištvom. 700 EUR (Otto)

Resa

resa

Kupite reso v barvi, ki vam najbolj ustreza, jo postavite v okrasni lonček, ki ga lahko po želji tudi sami porišete. Idealen okras zimske mize.

Srebrna posoda

srebrna posoda

Bodisi za okraske ali pa za sadje, velika okrogla posoda vedno najde prostor v stanovanju. 35 EUR (Impressionen)

Venček nekoliko drugače

venček, ogledalo

Ogledalo lahko služi tudi kot venček, ki ga v teh prazničnih dneh skoraj moramo imeti v stanovanju. Če že imate okroglo ogledalo, lahko okras seveda naredite sami. Storže prebarvajte v srebrno barvo in jih nalepite na večji karton, ki ste ga že prej izrezali glede na velikost ogledala.

Okrasni vitamini

srebrna jabolka

Srebrna jabolka so kot nalašč za okrasitev posode, v kateri običajno hranite sadje. 15 EUR (Impressionen)