Prazniki so pred vrati in nekateri so svoja domovanja že lepo okrasili, spet drugi čakajo do božiča, nekateri do novega leta. Kakorkoli že, upamo, da vam bodo naši nasveti vsaj malo koristili.

Prevetrite dekoracijo

Ko se lotite okraševanja in iz shrambe potegnete okraske, ohranite le tiste, ki so vam najbolj všeč, druge zavrzite.

Bodite povsem iskreni, in če vam neka stvar res ni všeč ali pa je že dolgo niste uporabili, jo preprosto dajte stran. Povabite na obisk prijateljice in morda bo kateri vaše okrasje všeč. Takšno izmenjavo lahko naredite vsako leto in vaše stanovanje bo vedno okrašeno malce drugače.

Čas dobrodelnosti

Odličen čas, da pregledate omare, v katerih imate obleke, igrače, knjige in vse drugo. Verjetno je veliko takih stvari, ki jih ne uporabljate več, ker so jih otroci prerasli, morda so iz mode ali pa vam preprosto niso več všeč. Pomislite na to, da bi lahko z njimi nekoga osrečili, zato podarite vse, česar ne potrebujete več. Praznični čas je idealen za to, da naredite nekaj dobrega.

Poiščite pomoč

Če se vam zdi, da je stanovanje res preveč razmetano oziroma vam je jasno, da ga sami ne boste mogli spraviti v red, potem prosite za pomoč tisto prijateljico, za katero veste, da je najbolj organizirana. Tako ne boste po nepotrebnem izgubljali časa, na koncu pa bo vse sijalo in pred gosti vam ne bo neprijetno.

Poglejte svoj dom z drugačnimi očmi

Ko se vam v zadnjem hipu napovejo gostje, vas navadno zagrabi panika, kajne? Zdi se vam, da imate vse razmetano. A kar lepo hranite mirno kri. Sprehodite se po stanovanju, kot da niste tam doma. Osredotočite se na prostore, kamor pridejo gosti, in opazujte z njihovimi očmi. Presenečeni boste, koliko lahko postorite v zelo kratkem času.

Že to, da vse stvari postavite na svoje mesto, bo pripomoglo, da bo stanovanje delovalo vsaj približno pospravljeno. Posebno pozornost namenite čistosti tal in pazite, da na mizah in omaricah ni nič nastlanega. Poskrbite, da boste imeli dovolj stolov, v kopalnici pa naj bo dovolj brisač, sploh če bo kateri izmed gostov pri vas tudi prespal. Odstranite vse svoje stvari, ki bi lahko bile v napoto, in premislite, mogoče je čas, da se jih rešite. Ko bodo gostje odšli, boste lahko imeli še bolj pospravljeno stanovanje.

Moje Stanovanje - JANUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JANUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.