Čeprav je valentinovo dan zaljubljenih, lahko ljubezen izkažete tudi svojemu domu, ki vam vse dni v letu ponuja varno in toplo zavetje. Za vas smo izbrali unikatne izdelke slovenskih ustvarjalcev, ki so narejeni s polno mero ljubezni, zato bodo vašemu domu dali pridih unikatnosti, domačnosti in topline. Vse, kar si vaš dom zasluži.

Rože v unikatni preobleki

roze

Unikatno poslikani cvetlični lončki so delo ustvarjalke Jasmine Skurjeni, ki ustvarja pod imenom Jasminin atelje. Cena: od 8 do 30 EUR. Na spletni strani www.jasmininatelje.si ali na Facebooku si oglejte tudi njene umetniške poslikave sten.

Magični poštni nabiralnik

nabiralnik

Med magičnimi izdelki za dom Lili's Pot so doma unikatni poštni nabiralniki. "V unikatnem poštnem nabiralniku Lili zajame bistvo svojega novega lastnika," nam je zaupala Urša Brate, ki vas vabi na spletno stran www.lilispot.com ali na Facebook stran Lili's Pot, kjer boste našli tudi druge izdelke za dom. Cena: po dogovoru.

Kičaste zgodbe?

ki

Zanimiv in malce nenavaden okras na steni so kolaži na platnu, ki pripovedujejo zgodbe. Izdeluje jih Maruša Štibelj pod blagovno znamko KIČjeRAJ - stran KIČjeRAJ najdete na Facebooku. Cene: od 15 do 50 EUR.

Mini skalnjak

skalnjak

Na vrtu ali balkonu si lahko ustvarite mini skalnjak. Keramične krogle, v katere se lahko zasadijo rastline, so unikatno delo Saše Ambrožič, ki jo poznamo pod umetniškim imenom Tika keramika. Njene raznolike izdelke si lahko ogledate na Facebooku ali blogu. Cena: od 20 do 60 EUR.

Lično poslikano

skatla

Maja Orehek, ki ustvarja pod blagovno znamko Majin atelje, poleg uporabnih izdelkov za dom – obešalnikov, stojal za nakit, pladnjev, ur ipd. – po naročilu poslika tudi lesene kocke in skrinje za shranjevanje. Cene: 70 EUR.

Pravljica, ujeta v sliki

slika

"Pravljice Dorimu so slike v tehniki 3D, v poglobljenih lesenih okvirjih, v katerih sanjavčki Dorimu pripovedujejo svoje najlepše zgodbe. So kombinacija tridimenzionalnih elementov in dvodimenzionalnega ozadja," nam je zaupala ustvarjalka Živa Voga, ki vas vabi na www.dorimu.com ali na Facebook stran Dorimu Art. Cene: mala pravljica, 44 EUR; velika pravljica, 49 EUR.

Dobrodošlica že na vratih

vrata

Simpatična hiška ustvarjalke Jasne Seifried iz spletne trgovinice Vila darila bo brez besed izrekla prijetno dobrodošlico vsem obiskovalcem vašega doma. Cena: od 17,90 do 19,90 EUR, odvisno od napisa.

Zrcalce, zrcalce ...

ogledalo

Na steno vsakega doma spada vsaj eno ogledalo, ki lahko prevzame funkcijo okrasja. Zanimiva unikatna ogledala smo našli v ponudbi galerije Manus ter dveh ustvarjalk. Daša Perko v Dašinem malem svetu (Dašin Mali Svet je na Facebooku) izdeluje ogledala iz das mase s prikupnimi sporočilci, Majda Šumnik (najdete jo na Facebooku) pa mozaična ogledala. Cene: usnjeno ogledalo, odvisno od zahtevnosti naročila; ogledalo iz das mase, od 17 do 20 EUR; mozaično ogledalo, od 80 do 100 EUR.

Woodki

kl

Nina Krč je avtorica unikatnih obešal za ključe in nakit, ki jim pravi woodki. Predstavljajo se pod imenom It WOOD be nice, najdete jih tudi na Facebooku. Cena: od 17 do 30 EUR.

Woo

woo

Valentina Tominec je avtorica ročno tkanih prevlek za blazine, izdeluje pa tudi tekače, prte, pogrinjke, zavese in druge izdelke, ki lahko popestrijo vaš dom. Galerijo izdelkov si oglejte na http://www.tkanje.si. Cene: blazine, od 30 do 70 EUR.

Kaligrafske svetilke

svetilka

Prav poseben okras v vašem domu bodo kaligrafske svetilke Loredane Zega Blažko (www.kaligrafija.org) na voljo v različnih barvnih odtenkih. "Nanje lahko daste izpisati lepo misel, ki ji bo kaligrafija vdahnila prav posebno energijo in čarobnost," trdi njihova avtorica. Cene: namizne svetilke, od 20 EUR naprej; stenske svetilke, od 70 EUR naprej.

Lučke bučke

luc

Polona Samarin (polonasamarin.blogspot.com) je avtorica posebnih keramičnih luči, ki jih je poimenovala kar lučke bučke. V vaš dom bodo vnesle zanimivo igro svetlobe in senc. Cena: od 8 do 32 EUR.

Nepogrešljivo steklo

ura

Vsakemu domu se poda nekaj steklenega, na primer unikatna steklena ura Petre Nabernik. Njene izdelke si lahko ogledate v galeriji na Facebook strani Petra Nabernik art. Cena: 75 EUR.

Pripravila in napisala: Metka Pravst