Kako lepa cvetlična girlanda s ptički! Tapeta z motivi cvetja je uporabljena nekoliko drugače – kot bi čez steno rastlo prekrasno drevo. In če imate še malce smisla za ročna dela, lahko omaro naredite sami.

stenske nalepke

Iz ostanka tapete s cvetličnim vzorcem lahko povsem preprosto izrežete vzorec in ga nalepite tako, da gre čez steno in omaro, kot bi bila oba preraščena s cvetočo vejo.

stenske nalepke

Za to, da boste imeli doma zelo domiseln kos pohištva, ni treba, da ste zelo spretni, potrebujete le malce domišljije. Palete se vam morda zdijo neuporabne doma, vendar ni povsem tako.

stenske nalepke na omari

Omara je visoka 148 cm in ima 5 polic, kar zadostuje za okoli 10 parov čevljev. Potrebujemo 18 mm debelo vezano ploščo za dva stranska dela z merami D 144 x Š 20 cm, 2 pokrivni plošči z merami 52 x 21 cm (nalepimo drugo na drugo), iz 10 mm debele vezane plošče naredimo vrata z merami 132 x 50 cm (ta na strani prilepimo s klavirskim lepilnim trakom), za cokel potrebujemo ploščo, veliko 12 x 50 cm, ki ji izžagamo lok, 5 polic z merami 46,4 x 20 cm naredimo iz 5 mm debele vezane plošče, nanje pa nalepimo 5 robov z merami 46,4 x 4,5 cm. To so dolge letve, ena od njih pa ima mere 46,4 x 6,5 cm.

Najprej nalepimo zaključne zaustavljalne letvice na police, stranske dele pa pritrdimo na cokel. Namestimo pokrivno ploščo. Ob strani in spredaj naj ostane po 1 cm prostora. Police pritrdimo od spodaj navzgor. Med njimi so razdalje po 25,5 cm. Police pritrdimo tako, da so pod kotom. Za to uporabimo ustrezne kovinske kotnike. Zgornjo obrobno letev nalepimo na sredino. Vrata nalepimo s klavirskim lepilnim trakom. Na koncu pritrdimo omarico na mavčno ploščo in magnete. Omaro v celoti pobarvamo z belo barvo. Pred uporabo jo dobro posušimo.