Kuhinjska deska je zagotovo najbolj uporaben in najpogosteje uporabljan kuhinjski pripomoček, zato jo je potrebno skrbno negovati

1. Ko se vam zazdi, da je vaša dila potrebna temeljitejšega čiščenja, v malo vode zmešajte za jedilno žličko sode bikarbone in soli. Z mešanico podrgnite po dili in jo nato sperite s toplo vodo.

2. Obdelava česna, čebule, surovega mesa ali rib na vaši dili lahko pusti sled vonjav, nad katerimi mogoče ne boste najbolj navdušeni. Dilo zdrgnite s polovico limone in neprijeten vonj bo izginil.

3. Če je vaša dila bledega videza, navlažite kuhinjsko krpo z vodo, v kateri ste raztopili žličko soli, in podrgnite površino. Barva vaše dile bo svetlejša in spet sveža.

4. Voda in detergent za pomivanje posode sčasoma oslabita površino lesenih vlaken vaše dile. Hvaležna vam bo, če jo boste po uporabi raje obrisali s krpo, navlaženo z belim kisom. Dila tako ne bo le čista, ampak bo tudi razkužena.

5. Pri ohranjanju mladostnega videza svoji dili lahko pomagate s tanko plastjo nerafiniranega lanenega olja. Po maziljenju bo njena polt spet lepa in sijoča.

Vir: www.dilezadarile.si

Lisa - 27/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 27/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.