Lastnica terase, pravzaprav prostora pod teraso, je zavetje, kamor se zatečejo v poletni vročini, nedavno popolnoma preuredila.

Že od nekdaj so si v družini želeli imeti letno kuhinjo, kjer bi uživali in kuhali tudi v bolj vročih mesecih. Prenova je potekala postopno in popolnoma v lastni režiji: »V senco pod teraso smo se zatekli, ko je bilo v stanovanju prevroče. Tam sem presajala rože, ob praznovanjih ali pred dežjem pa smo posedali na plastičnih stolih, za plastično mizo. To mi ni bilo prav nič všeč. Prostor je bil popolnoma neizkoriščen.

Še najbolj je bil z njim zadovoljen mož, ki je pod teraso hodil na svoj cigaretni odmor. Potem pa sem v oddaji o urejanju vrta videla, kako so si sredi vrta sezidali teraso in jo zaključili z nekakšnim zidom. Vse je bilo v žarečih mehiških barvah. Takoj sem vedela, kaj bo nastalo pod našo teraso. Letna kuhinja!

terasa

Imela bo streho, vse bo v beli in modri barvi, pohištvo bo zidano, pa tudi na pol podrti zid mora biti zraven.Da bo dovolj sence poleti. Kot hrček sem začela zbirati material, skicirati in meriti.« V dobrih treh mesecih, še pred najbolj vročimi poletnimi meseci, je bila letna kuhinja končana: »V najbolj prepišnem delu sem postavila kuhinjski pult. V poletni vročini tam še vedno malo pihlja, pač naravna ventilacija. V kotu, za obzidjem, kot mu pravim jaz, pa stojita zidana klop in še ena lesena pobarvana. Za večjo družbo imamo v rezervi še kup pisanih, prenovljenih stolov.«

Lastničin hobi je namreč tudi prenavljanje starega pohištva. Pa ne restavriranje. Pohištvo mora biti še uporabno, obvezno pa staro, da ga ni škoda za njene eksperimente. Na koncu pa je najpomembnejše počutje, saj se v novem prostoru prav vsa družina zdaj rada zadržuje.

Moje Stanovanje - AVGUST 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - AVGUST 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.