Mogoče kakšne stvari ne gredo najbolj skupaj, a Nicky Barthrop je uspelo iz Francije, bolj natančno iz Provanse, veselje do življenja prenesti v London.

Ko se je umetnica Nicky Barthrop vrnila v London, je vedela, da ne bo lahko najti takega stanovanja, kot si ga želi. Kar 16 let je namreč živela na jugu Franciji v prostorni hiši, kjer je imela tudi svoj atelje. A ko je našla veliko stanovanje v zahodnem Londonu, je bila izjemno navdušena. "Všeč mi je bilo, ker ima stanovanje toliko steklenih površin," pravi Nicky in doda: "Svetloba je namreč odločilnega pomena za moje delo, zato sem se v to stanovanje zaljubila na prvi pogled."

Ohranila staro, dodala novo

Ohranila je vsa originalna okna, le v osrednjem delu je morala zamenjati dve stekleni steni. V eno je vzidala velika drsna vrata, druga pa je samo velika steklena površina. Stanovanje je zaradi tega res svetlo in idealno za življenje umetnice. Stene je pobarvala v golobje sivo, prostor popestrijo stoli oblikovalca Philippa Xerrija, miza pa je znamke Retrocedric Vintage Furniture.

Dnevna soba je v modrem odtenku in ima izhod na prijetno teraso. "V Franciji nisem nikoli imela modre sobe, a sem si jo vedno želela. Sama sem namešala barvo, saj sem želela imeti pravi odtenek in po nekaj poskusih mi je uspelo," je s svojim delom zadovoljna umetnica.

Najnovejše študije

Nicky trenutno dela študijo češnjevih dreves. V dnevni sobi na steni visi ena izmed serije njenih slik, medtem ko je tkanina z vzorcem letečih ptic nekdanji displej v pariški trgovini Merci. Enako dramatično delujejo njena dela iz lubja, ki visijo v stanovanju.

Kot hišica na drevesu

Del stanovanja se zdi kot prava hišica na drevesu, kot velike veje, ki ustvarjajo sence na tleh. Z vsem, kar je umetnica sama ustvarila, je dala celotnemu prostoru bolj prijeten in udoben videz. Urbano združeno z umetnostjo, bi lahko rekli, vsekakor pa imaš takoj, ko stopiš v prostor, občutek, kot bi vstopil v drug svet. In to vse sredi Londona.

Mešanica barv

Lastnica stanovanja, ki je hkrati tudi atelje, zelo rada kombinira barvne odtenke. Tako pri dekorju kot pri izbiri oblačil. "Z lahkoto lahko rečem, da sem že dolga leta naravni mojster recikliranja," se šali na svoj račun Nicky. "Tudi prevleke za kavč raje pobarvam sama in ne kupujem novih.

Navdušujem se nad spreminjanjem pohištva. Stare revije so odlične za dekoracijo, National Geographic ima na primer res lepe barve in nemalokrat uporabim njegove strani, celo telefonski imenik pride prav ... Moj slog je barvit in zabaven. Rada kombiniram stare družinske predmete z novimi ali pa tistimi, ki sem jih kupila na bolšjem trgu."

V galeriji si oglejte njeno čudovito stanovanje

Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.