Dom, ki smo ga obiskali tokrat za ljubljanskim Bežigradom, je bil skrbno zasnovan s pomočjo arhitektke.

Tudi nedavna sprememba, preoblikovanje kleti v mlados­tniško kletno stanovanje, je nastala tako. Tu ima vsak stol, vsaka omara svoje določeno mesto.

Stanovanje v večstanovanjski hiši je ustvarjeno popolnoma po meri petčlanske družine, saj so lahko sodelovali že pri začetnih fazah gradnje in načrtovanju napeljave. Pred vselitvijo so se posvetovali še z arhitektko Metko Javh Hribar, družinsko zaupnico, ki je stanovanju dodala piko na i.

Lastnica stanovanja nam ja povedala: »Metki popolnoma zaupam. Pred 12 leti, ko se je tu gradilo, sem ji prepustila skrb za vso notranjo opremo in kot vedno, ko smo z njo sodelovali, smo bili izjemno zadovoljni. In še zdaj smo. Ravno pred kratkim smo namreč kletne prostore, tudi z Metkino pomočjo, preuredili v stanovanje za najmlajšega sina. Starejša otroka sta se že odselila in si ustvarila svoj dom, najmlajši, študent, pa ima zdaj povsem svoje stanovanje.«

Družina je lep primer, kako s skrbnim načrtovanjem stanovanje spremeniš v dom, izkoriščen do zadnjega kotička, ki deluje zelo prostorno in odprto, čeprav gre za stanovanje – tudi zaradi zunanjega balkona, terase in vrta.

Besedilo: Nina Keder, foto: Goran Antley

Moje Stanovanje - JANUAR 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JANUAR 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.