Čudovite kompozicije, ki vključujejo pastelne barve, starinske elemente in podeželjsko romantiko, sta mati in hči združile v pravljično podeželjsko hišo.

Kuhinja je opremljena z veliko praktičnimi triki

Življenje na podeželju ima veliko prednosti, več kot pomanjkljivosti. 37-letna Annette se je zavestno odločila za selitev iz velikega mesta in njena 12-letna hčerka Lilly se je strinjala. Preurediti je bilo sicer treba nekoliko dotrajano hišo, a je končni rezultat osupljiv. Pri prenovi je sodelovala tudi hčerka, ki je očitno po mami podedovala smisel za opremljanje in ima tudi sama zelo prefinjen okus.

Čista idila, zunaj in znotraj

"Imela sem povsem izdelano zamisel, kakšna mora biti hiša, v kateri bom živela s hčerko. Rada imam udobno bivališče, svetlo in ne preveč moderno. S hčerko sva skupaj izbrali večino pohištva in tudi barve, s katerimi smo potem prebarvali stene. Mislim, da sva delo opravili odlično, saj se doma počutiva res dobro in tudi obiski so navdušeni nad tem, kako prijeten dom nama je uspelo urediti," je Annette zadovoljna s končnim rezultatom.

Prenavljati sta začeli leta 2007 in po približno letu dni sta se že vselili. Danes se jima zdi, da tu živita od nekdaj. Ker je Annettin oče gradbinec, jima je bil v veliko pomoč. "Brez njega ne bi šlo vse tako hitro."

Pastelni toni so zakon

"Rada imam, da se meja med tistim, kar je zunaj in kar je znotraj, izbriše. Zato sem vrtno klop preuredila tako, da jo imam v jedilnem kotu. Tako se mi zdi, kot da sedim zunaj," pravi Annette, ki je sicer po poklicu učiteljica.

kuhinja

Ponosna je tudi na svojo kuhinjo, ki je bolj klasičnih linij, zelo funkcionalna in predvsem zelo uporabljena. Vsak dan poskuša skuhati kosilo oziroma večerjo, saj je prepričana, da mora vsaj enkrat na dan sesti s hčerko in v miru pojesti obrok ter poklepetati o tem, kaj se je kateri dogajalo čez dan.

Za prijetno druženje s prijatelji

Annette ima veliko prijateljev v kraju, kjer živi, pa tudi tistih iz mesta, kjer je živela prej. Vedno je kdo na obisku. Tudi zato si je omislila kuhinjo s točilnim pultom in barskimi stoli. Kadar ima večjo zabavo, namreč ne morejo vsi sedeti za mizo, ker ni dovolj prostora.

Pohištvo iz bolšjega trga

"Rada imam udobno in uporabno pohištvo, ki je še lepo na pogled. Pa ne mislite, da mora biti novo. Kar nekaj odličnih kosov sem našla na bolšjem trgu, jih malce preuredila in dobila res prekrasno pohištvo, na katero sem zelo ponosna. Sicer pa je najina hiša kot živ organizem, nikoli ni vse dokončno. Vedno nekaj spreminjava in včasih se zgodi, da kdo pride na obisk in se mu zdi, da sva vse renovirali, a dodali sva le kakšen okrasek, ki da prostoru povsem nov pečat," pojasni Annette.

Jedilni kot

jedilni kot

Zanimiv detajl v jedilnem kotu je del stene, oblečen v kamen, tako da ima človek ob sončnem vremenu občutek, kot bi sedel na vrtu. Idealen prostor, kjer Annette rada gosti svoje prijatelje in seveda družino.

Zasebna razstava porcelana

dekor

Učiteljica ima eno slabost, in to je porcelan. Zbira ga že dolga leta in nabralo se je že veliko lepih primerkov, ki jih Annette razstavlja v veliki kredenci. Seveda za steklom, saj pravi, da se ti dodatki tako manj prašijo.

Spalnica

spalnica

"Zelo rada imam zvezde, zato ni nič čudnega, da imam v spalnici blazine z zvezdami," pravi Annette. Tudi sicer je spalnica svetla, prijetna in precej špartansko opremljena, a natanko taka, da se Annette v njej povsem spočije.

Delovni kotiček s stilom

delovni kotiček

Bela pisalna miza in dizajnerski stol. To je vse, pravi Annette, kar potrebuje za svoje delo. Poleg tega si je delovni kotiček omislila ob oknu, saj pravi, da ima rada dnevno svetlobo in se pisanju ob luči izogiba, razen kadar dela ponoči.

Prostor za goste

soba za goste

Soba za goste je opremljena z ljubeznijo, prav tako kot so opremljene preostale sobe v hiši. Vse je v stilu, ker pa ni veliko prostora, so se odločili za kavč z izvlečno posteljo.

Pravljično v vijolični barvi

hodnik

Zavese kar sredi stene oziroma nad vrati. Odlična ideja, ki daje celotnemu prostoru še bolj prijeten videz. Stene hodnika so v močni vijoličasti barvi.

Hči ima zanimiv hobi

šivalnica

Hčerka Lilly se je navdušila nad šivanjem. Šla je tudi na tečaj in počasi postaja vse bolj vešča. Veliko oblek si sešije sama, tudi kakšna prijateljica jo že prosi, naj ji sešije kakšen moden kos oblačila.

Moje Stanovanje - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - APRIL 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.