Dnevna soba je povezana z jedilnico, s tem so prostor optično povečali in ga naredili še bolj prostornega.

Ko so člani mlade družine Bock prvič videli hišo, v kateri živijo danes, ni nihče niti pomislil, da bi lahko kdaj živeli v njej. Hiša je iz leta 1748.

Je sicer zelo romantična, a se jim je sprva zdelo, da bi bilo vanjo treba vložiti preveč dela, truda in denarja, zato so kar več kot pol leta premišljevali. A na koncu so se odločili, da bo to zagotovo njihov idealni dom. Zavedali so se, da bo prenova trajala kar nekaj časa in da bo treba vložiti tudi veliko domišljije.

Treba je bilo prenoviti vse, od napeljave in tal do sten in stropov, skratka, kot bi zidali na novo. Vseeno pa so poskušali ohraniti vse, kar je bilo še dobro ohranjeno, da hiša ne bi izgubila svoje avtentičnosti. Nekaj pohištva je bilo že v hiši, veliko pa so ga kupili v starinarnicah ali na bolšjaku. Ob večerih so nato razmišljali, kje bi kaj postavili in kako bi čim bolj uporabno opremili prostore. Opremljanje hiše je bil projekt vse družine. Čeprav sta hčerki še najstnici, sta aktivno sodelovali, saj sta vedeli, da bo na koncu to res dom, v katerega se bosta radi vračali.

"Zdelo se je, da ne bomo nikoli končali dela," se spominja Doreen. Karkoli so naredili, vedno se je pokazalo nekaj novega, kar je bilo treba še dodatno popraviti ali pa dodelati. Na koncu se je ves trud res poplačal! Danes je vsakdo, ki vstopi v njihovo domovanje, navdušen in presenečen, kaj je mogoče narediti iz stare in kar precej zanemarjene hiše.

Človek mora imeti ideje

Stara mizarska delavnica je zdaj dobila povsem novo obleko in postala prijeten družinski dom. Hiša ima kar nekaj uporabnih balkonov. Vrata in stopnišče so še originalni, le obnovljeni.

dekoracija

Galerija slik na stopnišču popestri belo steno.

Hišni ljubjenčki

dekor

Doga Paulina zna sama odpreti balkonska vrata in opazovati svojega prijatelja, bigla Sama, na svojem dvorišču. Sicer pa najraje poležava na kavču.

Klavir ni le okras

dekor

Klavir v jedilnici ni le za okras. Nanj zna že prekrasno zaigrati 13-letna hčerka, ki obiskuje glasbeno šolo.

Prenovljena lepotica

kuhinja

Obnovljena stara omarica nad umivalnikov v kuhinji je lep in avtentičen okras.

Ustvarjalni kotiček

dekor

Pri prenovi so posebno pozornost namenili delovnemu kotičku, v katerem Doreen šiva in ustvarja.

podest

Podest v drugem nadstropju so izkoristili za majhno pisalno mizo, kjer Doreen velikokrat ureja račune.

Za prijeten spanec

spalnica

Spalnica je udobna, v njej ni ne preveč ne premalo. Odločili so se za črno-belo kombinacijo, kar se je izkazalo kot pravilna izbira. Moderna postelja je kombinirana s starinskimi detajli.

Kopalnica z balkonom

kopalnica

Res ni velikokrat mogoče imeti balkon iz kopalnice. No, v tej hiši je to možno in vsi se strinjajo, da je to res velik luksuz.

Stopnice vodijo v otroški svet

stopnišče

Stopnišče vodi na podstreho, kjer kraljujeta deklici.

Roza soba za deklico

roza, soba

Dekliška soba, popestrena z rožnato barvo in kristalnim lestencem, ni izgubila svojega jaza.

roza, soba

Starinska omarica, predelana v pisalno mizo. Pobarvana v belo.

soba

Najstniška pisalna miza, na kateri ni niti preveč niti premalo stvari. Primeren kotiček za učenje.

soba

S primerno osvetljavo tudi najtemnejši kotiček pod streho dobi svoj čar. Veliko je stoječih luči, ki jih lahko poljubno premikate po prostoru.

soba

Na podstrehi so uporabili veliko bele barve, zato da nobenega prostora niso zmanjšali, le tramove so prebarvali v črno. Nekatere stene so popestrili z vzorčastimi tapetami.

V spodnjem delu hiše je prav posebna trgovinica

"Vedno sem si želela imeti svojo malo trgovinico z drobnarijami za dom," pravi Doreen in dodaja, da se ji niti sanjalo ni, da bo to nekoč lahko imela kar v lastni hiši. In to se je zgodilo v tej predelani mizarski delavnici, prav v prostoru, kjer je nekoč res bila majhna sprejemnica, kamor so hodili ljudje naročevat pohištvo.

trgovinica

"Takoj sem vedela, da bom tu tudi sama imela svoj kotiček in da si bom s tem uresničila sanje. Doma so me vsi podprli in zdaj so ponosni na moj uspeh. Prepričana sem, da sem uspešna zato, ker to, kar delam, počnem s srcem, in ljudje to začutijo." Veliko ima stalnih strank, nekaj turistov, skratka ne mine dan, da ne bi kdo vstopil v trgovinico, si z zanimanjem ogledal razstavljeno in kaj tudi kupil.