Pravijo, da dober glas seže v deveto vas. In res je segel. Sicer ne v deveto vas, temveč od Primorske do Ljubljane, ko je sodelavka predlagala, da v tokratni številki obiščemo mlad par, ki si je pred le nekaj meseci prvi dom uredil v garsonjeri v bližini Nove Gorice.

Kaja je ena izmed tistih strastnih ustvarjalk, ki v vsakem odvrženem pohištvu vidi novo priložnost.

Številni kosi v njunem stanovanju so bili namreč rešeni pred smetiščnim uničenjem, reciklirana pa je celo kuhinja, ki se je po dvomesečnem renoviranju in nekaj zamenjanih vijakih iz zastarelih omaric v barvi češnje prelevila v romantično strukturo s starinskim pridihom.

Z enako mislijo so bili izbrani in predelani tudi stoli okoli kuhinjske mize. Eni podedovani, drugi najdeni v italijanski starinarnici, tretji rešeni s smetišča, danes pa vsi v enakem slogu (a različnih barvah in vzorcih) postavljeni v najbolj svetel del njunega 48 kvadratnih metrov velikega stanovanja.

Moderno s starinskim pridihom

Ker je dobro ohranjene starinske kose pohištva, ki bi jih ljudje –  nevede, kaj imajo – odvrgli, težko ujeti, sta Kaja in Anej v svojem stanovanju dragocenosti iz preteklosti kombinirala s kakovostnejšimi kosi iz trgovin.

Kuhinjski pult sta v slogu grških hiš sama sezidala iz penastega betona, posebnost, na katero sta ponosna, pa sta kopalniški umivalnik iz kamenja in ljubka kopalniška oprema v romantičnem slogu.

Varčevanje s prostorom

Ker je mlad primorski par želel v svojem stanovanju čim več naravne svetlobe in odprtih prostorov, v stanovanju ni niti enih vrat. Iz istega razloga nista izbirala visokih in velikih omar, garderobo sta si zato recimo omislila kar pod posteljo. Prostor sta privarčevala tudi s predali, ki se skrivajo prav v vsakem kosu njunega pohištva. 

V galeriji si oglejte detajle iz njunega prikupnega stanovanja.

Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.