Kaj se zgodi, ko človek zmeša rustikalni slog z mestnim? Na videz nemogoče, a še kako mogoče ...

Trofeje

jelen trofeja

Brez trofeje ne gre, a seveda ne ta prave, temveč take iz umetne mase. 149 EUR (Discovery-24.de)

Namizni kamin

namizni kamin

Prijetno in romantično vzdušje v dnevni sobi si lahko ob mrzlih temnih večerih pričarate z namiznim kaminom. 88 EUR (Denk Keramik)

Preproga kot v gorski koči

preproga

Kot vejevje na gozdnih tleh – takšna preproga je idealna, če želite imeti v svojem domu pridih alpskega sveta, čeprav živite v mestu. 60 x 110 cm, od 15 EUR (Heine)

Pleteno stojalo

pleteno stojalo

Steklenico lahko postavite tudi v lično pleteno stojalo. Izognite se umetnim materialom in poskrbite, da bo vaš dom res topel do zadnje podrobnosti.

Moderna soba s kaminom

dnevna soba

Mestni šik z veliko očarljivosti. Topli odtenki od sive do opečnate in rjavo zelene, kamin na eni steni, udoben kavč in preproga. Brez zaves v prostoru, kjer hočemo ustvariti toplino, pa skoraj ne gre. V dnevnem prostoru ne smete pozabiti tudi na pravilno osvetlitev. Kje in kakšne luči izbrati, vam bo najbolje znal svetovati strokovnjak.

Zanimiva skodelica

skodelica

Skodelica brez ročaja? Le kako jo potem primemo, ko vanjo natočimo vroč čaj ali kavo? S prsti, saj ima dvojno dno in je navzven mrzla ... Pijača notri pa ostane seveda topla.

Ideja za spretne

luč ideja

Spet si lahko pomagate sami. Držalo stenske luči oblecite v kos lesa, ki ga najdete v gozdu. In vsake toliko lahko seveda les zamenjate in videti bo, kot da imate novo luč.

Kotiček za meditacijo

kotiček les

Ustvarimo si topel kotiček, kjer se bomo vedno dobro počutili. En del stene oziroma stranski del knjižne omare, kot vidite na sliki, oblecite v les. Rumena prevleka stola pa bo še popestrila prostor.

Preprost pogrinjek

pogrinjek

Prihaja čas pogostih druženj. In ker vedno radi lepo pogrnete mizo ter svoje prijatelje in družino razveselite le z najboljšim, vam predlagamo nekoliko poseben pogrinjek, preprost in primeren času: robustna miza, beli krožniki, v vsakem jabolko in prtički, povezani z vrvjo. Ne pozabite na kozarce in okras z vejami.

Uporaben stolček

lesen stolček

Ekstra prostor za sedenje v obliki majhnega stola, ki je videti, kot da ste ga prinesli naravnost iz gozda. 26 EUR (Ebay)

Divje iz gozda

lučka

Namizna svetilka z jelenčki, lesen podstavek in zanimivo senčilo – kot lovska trofeja. 90 EUR (Ebay)

Zanimive police

police

Stenske police v obliki ptičjih hišic. In z ene vas opazuje sova: hu hu!

Sveče naj bodo povsod

sveče

Ko želite ustvariti prijetno in toplo vzdušje, morda romantično, so sveče najboljša rešitev. Omislite si svečnik, na katerega gre večje število sveč, in luči najverjetneje sploh ne bo treba prižgati.

Dišeč ambient

sveča

Vzemite si čas zase! Prižgite dišečo svečo, ki je idealna spremljevalka zimskih večerov. Nadvse bogata in začinjena sveča Yankee candle z vonjem, ki je mešanica ingverja, cimeta in vanilje.

Po skandinavsko

skandinavski dizajn

Preprost skandinavski dizajn je zelo priljubljen. Čeprav ni pretirano načičkan, je izjemno topel in da domu toplino. Če pa v tako urejen prostor postavimo še mini kamin, bo še prijetneje. Če imate dimnik za kamin, ne oklevajte. Bel kamin stane približno 1.400 EUR (Jotul). Kamini Jotul so na voljo tudi v Sloveniji. www.ths.si

Moje Stanovanje - DECEMBER 2013

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - DECEMBER 2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.