Luna je Zemljin naravni satelit, ki je navadno 'kriv' za nenavadno vedenje ljudi. 

Nekatere luna nosi med spanjem, nekateri so pod njenim vplivom razdražljivi, številnim je v navdih in jo opazujejo v vseh njenih menah ali spremljajo njene superlunarne lastnosti in 'krvave' odtenke, mi pa vam svetujemo, da si z njeno podobo okrasite lasten dom!

Art printi oz. natisnjene reprodukcije umetniških del oz. fotografij so zadnje čase izredno priljubljen okras na stenah modernih stanovanj. Med motivi se znajde tudi motiv Zemljinega satelita.

Luna je od Zemlje oddaljena več kot 380 tisoč kilometrov, vi pa jo imate lahko naslikano na domači steni. Ste dovolj pogumni, da bi se takega podviga lotili s čopičem v roki kar sami?

Ideja za ustvarjalne: Luna vam lahko tudi kaže čas. In če ste vsaj malo ustvarjalni, si lahko takšno uro izdelate sami! Urne mehanizme in kazalce kupite v trgovini z ustvarjalnim materialom, podobo Lune natisnite s tiskalnikom in jo prilepite na okrogel karton, v katerega naredite luknjo in vstavite urni mehanizem z lepimi kazalci.

Za romantično vzdušje si lahko luno postavite tudi na vrt.

Lunin pladenj: Čudovit lunin pladenj izpod rok Metke Zver, ki oblikuje lesene izdelke pod blagovno znamko O2 leseni izdelki (o2wood.si), je pa tudi predsednica zadruge 300 lesenih medvedov (www.300woodenbears.com), v katero so se združili štirje slovenski ustvarjalci, ki jih združuje les kot ustvarjalni material. Lunin pladenj – lesen krožnik, 150 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/300woodenbears).

Posodice z luno: Ustvarjalka Tatjana Gomboc Jerman (Tatjanina keramika) je izdelala nekaj uporabnih izdelkov s podobo lune za uporabo v kuhinji, kopalnici ali kar tako za shranjevanje nakita in drugih drobnarij. Posodice z luno, od 12 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/TatjanaCeramics).

Poslikane skodelice za kavo ali čaj, od 27,20 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/SheWolfka).

Čajne skodelice z luninimi menami, 35,20 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/SheWolfka).

Poslikani lončki za kavo, 13,99 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/SheWolfka).

Steklenica za vodo, 35,20 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/SheWolfka).

Lunina kolekcija svetil: Oblikovalka svetil Lučka Berlot pod blagovno znamko Lučkabučka (www.luckabucka.com) združuje kar celotno kolekcijo, posvečeno luni – gre za kolekcijo svetil MoonLight, ki je na voljo v beli in črni različici.

Svetilka MoonLight M, 89 EUR, Lučkabučka (www.luckabucka.com).

Svetilka MoonLight S v črni barvi, 68 EUR, Lučkabučka (www.luckabucka.com).

Ambientalna svetilka MoonLight ambiental, 65 EUR, Lučkabučka (www.luckabucka.com).

Svetilka MoonLight M Spotlight, 95 EUR, Lučkabučka (www.luckabucka.com).

Svetilka za v posteljo MoonLight S Spotlight, 76 EUR, Lučkabučka (www.luckabucka.com).

Do Lune in nazaj: lustratorka Jana Fak ima v ponudbi svoje Etsy trgovine (www.etsy.com/shop/janafak) zanimive digitalne ilustracije, med njimi smo našli To the Moon and back, 5,80 EUR, shop.janafak.com.

Luna je nemalokrat v navdih pri opremljanju otroških sobic.

Fotografska kulisa: Ustvarjalka Maja Orehek je v svojem ateljeju (www.majin-atelje.si) izdelala t. i. 'photo booth' ali pripomoček za slikanje dojenčkov in otrok v obliki lune. Čeprav je bil izdelek namenjen za postavitev v fotografskem studiu, je primeren tudi za okras v otroški sobi. Če si jo želite kupiti, stane 162 EUR, si je pa to veliko luno mogoče tudi izposoditi. Maja Orehek pa nam je zaupala še, da ima v načrtu izdelavo večje lune, ki bi bila primerna tudi za poročno fotografiranje.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Press Loft in osebni arhiv ustvarjalcev