Belina v stanovanju lahko deluje preveč sterilno. Če bi radi ohranili svežino in subtilnost, hkrati pa uporabili barve, dom poskusite odeti v nežne odtenke pastelov, ki so že zavzeli notranjost garderobnih omar. Naj zavzamejo še ambient.

Bele stene, ki delujejo pusto, poživite z nežnejšimi odtenki modre, zelene, rumene ali katere koli druge barve v pastelni izvedbi. Pri opremljanju bivalnih prostorov bo pastelna barva delovala prefinjeno. Pasteli so že zavzeli modni svet, naj zavladajo tudi v vašem domu – z nenavadnimi oblikami, vzorci in teksturami.

Nežni odtenki pastelnih  barv imajo optični učinek povečevanja, kar pomeni, da majhne prostore lahko optično povečate, če stene namesto z belo barvo pobarvate s pastelnimi odtenki.

Barvni navdih

blago

Če imate težave pri izboru barv za svoj dom in ne veste, kako bi več različnih barv sestavili v smiselno celoto, si pomagajte s spletno stranjo design-seeds.com, na kateri boste našli celo paleto barvnih navdihov.

Odlična ideja za dekoracijo

dekoracija

Lesene veje so lahko izredno dekorativne, če so obarvane z različnimi barvami. Veje vam pobarvajo tudi po vaših željah, od 15 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/CarriageOakCottage).

Usklajenost pastelov

jedilnica

Nežna paleta pastelnih odtenkov vas bo pomirila in pozabili boste na stresni vsakdan.

Jutranji obred

šalice

Pastelni odtenki pomirjajo in naj bo tudi obred pitja kave ali čaja v znamenju pomirjenega duha. Keramična skodelica Alberte v pastelni rožnati ali rumeni barvi, 16,90 EUR, Sisi

Pikasto

skelda

Pastelni odtenki se odlično dopolnjujejo z vzorci bele barve. Keramična skleda za testenine Rice s pikami, 42,90 EUR, Sisi Shop (www.sisishop.si).

Popestritev s potiskom

skodelice

Skleda Isabella s potiskom (zelena, modra ali siva), 15,90 EUR, Sisi Shop (www.sisishop.si).

Diskretno in prikupno

vazice

Futuristično-minimalistični slog dodatkov v pastelnih odtenkih ne bo izstopal, bo pa zagotovo opažen. Keramične vaze za eno rožico (2 kosa v setu), 39,95 EUR, Impressionen

Reliefni dodatki

okvir za sliko

Dekorativni dodatki v pastelnih odtenkih lahko na enostaven način vnesejo v prostor novo dimenzijo sproščenosti. Okvir za slike z metulji, 4,99 EUR, Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

Pastelna harmonija

obešalniki

S pastelnimi odtenki veliko lažje kot z živahnimi barvami dosežete harmonične kombinacije. Štiridelni set kljukic za obešanje, 29,95 EUR, Impressionen (www.impressionen.de).

Vedno priročni

skrinja

Skrinja za shranjevanje v svetlo modri barvi, 68,60 EUR, Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

komoda

Komoda v pastelno rožnati barvi, 227,50 EUR, Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

Nežno kot na oblaku

stolica

Stol s pregrinjalom iz blaga v rožnatem odtenku, 39,99 EUR, Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

stol

Stol za romantično vzdušje, 47,85 EUR, Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

Mavrični čas

ure

Uporabna popestritev vsake bele stene je stenska ura, približno 40 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/ThePinkFoxDesigns).

Poseben kotiček

polžek

Pri opremljanju bivalnih prostorov lahko tudi najmanjši detajli delujejo prefinjeno. Stenska polička v obliki hišice, približno 30 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/HolaPapelMache).

Kombinacija z belo

vaze

Pastelni odtenki se odlično podajo k beli barvi. Set dveh vaz z notranjo glazuro v pastelni barvi, 29,95 EUR, Impressionen (www.impressionen.de).

Večnamenska skleda

skleda

Skledica nenavadne oblike Simone s svetlo modro glazuro je uporabna v kuhinji ali kot svečnik, 10,90 EUR, Sisi Shop (www.sisishop.si).

Igra s svetlobo

svečniki

Nežne barve in prosojnost materiala – odlična kombinacija za romantične večere. Svečnik (2 kosa v kompletu), 39,95 EUR, Impressionen (www.impressionen.de).

Združljivi motivi

luč

Nežni rožnati motivi v kombinaciji z mehko romantično svetlobo delujejo sproščujoče, takšno naj bo tudi vzdušje v prostoru. Dekorativni lestenec, 99,90 Maisons du Monde (www.maisonsdumonde.com).

Simpatična popestritev

blazina

Nenavadni dodatki lahko posrečeno vplivajo na razgibanost ambienta. Prevleka za blazino s cofki, od 3,99 EUR naprej, Zara Home (www.zarahome.com).

Mehkoba na videz in otip

blazina

Za dobro počutje naj bo mehka blazina vedno pri roki. Dekorativna blazina, od 25 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/ThePinkFoxDesigns).

Urejenost tudi v omarah

blazine

Kakovost bivanja se odraža v urejenosti skritih kotičkov vašega doma. Poskrbite, da vam bodo malenkosti, ki jih lahko skrijete v omare in predale, polepšale vsakdan. Vrečke z omamno dišečo sivko, od 20 EUR naprej, Etsy (www.etsy.com/shop/Gardenmis).

Pastelni karo

pogrinjek

Pogrinjek za mizo s karo vzorcem v pastelnih odtenkih (dva v kompletu), 9,99 EUR, Zara Home (www.zarahome.com).

Obvezo na mizi

jedilnica

Ob pogledu na pastelne barve nam misli kaj hitro uidejo k sladoledu, bombonom ali krhkim makronom, zato se pastelni krožniki in sklede odlično podajo na kuhinjsko mizo.

Nenavadni dekor

košarice

Če radi izstopate z nenavadnim slogom dodatkov za dom, potem vam bo zagotovo všeč okrasni trio košaric na polici. Kvačkane košarice, približno 15 EUR, Etsy (www.etsy.com/shop/FadedLace).

Lisa - 22/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 22/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.