Jessica Andresen živi v tipični hamburški hiši. Ker ljubi močne barve, so stare decentne zamenjale te.

Tri sobe, ki so prehodne in tvorijo neko celoto, so značilne za stare hiše v Hamburgu. Jessica Andresen je 15 let živela v taki hiši, in to dobro pozna, zato se ji ni bilo težko navaditi. Po vsem stanovanju je bil parket ribja kost, ki ga je obdržala.

Šarm severne Nemčije

Lepa lesena tla dajejo sicer živahnemu ambientu neko mirnost. Skoraj povsod se Jessica igra z vijoličasto, rožnato in zeleno barvo. "Všeč mi je pisano, včasih kričeče. Vse v enem tonu ni zame,'' pravi v smehu. Sinova Leo (13) in Moritz (15) menita, da so mamine kombinacije res nekaj posebnega.

Kombiniranje kontrastov

"Včasih smo na kavču vsi, tudi kuža in naši dve mački," pravi Jessica. Veliko kosov pohištva je podedovala, dobila, našla ... Pravi, da ji je to najbolj všeč, saj lahko vsemu vdahne malce sebe.

Zbirališče za klepet in druženje

Jedilnica je srce hiše. Sive elemente popestrijo blazine, prt in dodatki v barvi jagodičja. Tudi pri otroških sobah sta sinova pustila mami proste roke. Vidi se, da veliko potujejo, saj so povsod kakšni spominki in umetnine z vsega sveta.

Veliko odprtega prostora

Če bi lahko Jessica spremenila tloris, bi povečala kuhinjo, a pravi, da je na ta račun dobila super prostor za velik kavč, kjer družina preživi večere ob gledanju televizije ali pogovarjanju.

Jedilnica in knjižnica

jedilnica

Knjige zavzemajo celotno steno v jedilnici. Tukaj lahko najdete tako Goetheja kot lahkotno branje. Intenzivna vijoličasta in oranžna sta lepa kombinacija z rjavo mizo.

Družinski prostor v dnevni sobi

dnevna soba

Udoben kavč v dnevni sobi je najljubši prostor družine. Da bi pristajal k pohištvu, so ga oblekli v siv material.

V kuhinji je vse pri roki

kuhinja

Elementi v kuhinji so bili včasih v barvi lesa, potem pa jih je Jessica pobarvala v sivo. Prostor za zajtrk je praktičen in udoben, zato jutra preživijo kar tukaj.

Črno in belo v kopalnici

kopalnica

Kopalnica je moderna v črno-beli kombinaciji. Ogledalo optično poveča prostor, les pa naredi kopalnico malce bolj toplo.

Sprostitev v spalnici

spalnica

Sinova sta vedno zraven. V spalnici krasita steno, pod njo pa je udobna velika postelja, kjer velikokrat spijo vsi trije.

Unikatna omara

soba

Jessicin oče je lovec in rogovje nad omaro je res nekaj posebnega, saj je bil to njegov ulov. Omara je velika in omogoča veliko prostora za shranjevanje.

Kul soba

otroška soba

V Leovi sobi so kitare, nad posteljo pa plakat Londona. Vidi se, da tukaj prebiva pravi mali popotnik.

Moje Stanovanje - NOVEMBER 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - NOVEMBER 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.