V domove je prišla pomlad – s pisanimi pirhi, zelenimi travami in dehtečim cvetjem.

Popolno tihožitje

... narave in praznika, ki mu je vse posvečeno. Velikonočni pogrinjek s tekačem, na katerem so dekorativna trava in rumeno poslikani pirhi. Poleg postavite bele vaze v obliki jajčne lupine ali v obliki, ki spominja na oval v beli barvi. Kombinacija bele, rumene in zelene je osvežujoča in navdihujoča.

nc

Sončne narcise

da

... nanizajte v prosojne stekleničke ter jih okrasite z rafijo. Poskrbite, da bodo v kompoziciji tudi zajčki in pirhi.

Spremljevalec

nf

... na vašem krožniku vam bo popestril velikonočne obede. Iz filca izrežite obliko zajčka ter ga sešijte tako, da ga lahko poveznete prek kuhanega jajca. Tako postrežen velikonočni zajtrk bo zagotovo vesel.

Užitne dekoracije

bf

Pogrnite mizo v pisanih barvah. Poskrbite za krožničke in skodelice v zeleni barvi ter poleg kombinirajte prtičke in pribor v rožnati. Čudovit izbor vseh dodatkov dobite v Lesnini na Brdu v Ljubljani.

Obešeno

vcv

Vrata okrasite z obeskom v obliki zajčka, ki ga lahko izdelate sami ter mu okoli vratu zavežete svilen trak. Poleg obesite prosojno steklenico ter vanjo nanizajte rumene narcise in vejice grmičevja. Lahkotno kot pomlad.

Ples pisanih pirhov

vs

Dekoracija v pastelnih tonih modre, rožnate in zelene bo ustvarila nežno velikonočno vzdušje. Vejice mačic nanizajte v vrč v pastelno modri ali rožnati barvi ter nanje obesite poslikana jajčka. Poskrbite tudi za vzorec, ki ga naslikajte s tanjšim čopičem.

Razveselite najbližje, posebno otroke, že za velikonočni zajtrk. Prikupni leseni zajčki bodo prav popestrili vašo praznično mizo.  Poiščite kup okraskov na www.dekolust.de.

ng

Zdaj je končno tukaj pomlad, zato si dajte duška tudi pri cvetju. Dajte skupaj dve stekleni vazi in ju napolnite s cvetjem. Še majhne nasvet: da bodo hijacinte in narcise dlje časa zdržale skupaj v eni vazi, jih najprej za eno uro ločite v dve vazi, napolnjeni z mlačno vodo.

nd

Velikonočnega zajčka lahko skrijete med travo. Nardite umetno travo, povežite jo v šopek in vanj zataknite zajčka.

Lisa - 14/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 14/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.