V stanovanju Claudie Mays je zaslediti njeno ljubezen do umetnosti in mode.

Pravi ustvarjalni talent

Claudia May

Ta logotip omeni Claudia May, ki prihaja iz Hamburga in ima svojo modno trgovino, v kateri prodaja modne dodatke, kot so pasovi ali torbice.

Vrtnice

vrtnice

Pri sprehodu skozi Berlin je Claudia našla te vaze v obliki bunk, v kateri skoraj vedno najdejo mesto rožnate vrtnice, ki so njene najljubše cvetlice.

Čas za čaj je trenutek zame

čaj

Skodelica z azijskim motivom je iz tankega porcelana, iz nje pa se kadi zeleni čaj, zdravem pa se seveda prileže tudi kakšen kolaček ali tortica.

Zbirateljstvo je poseben hobi

namizna svetilka

Na bolšjem sejmu v Nici je Claudia odkrila to nenavadno namizno svetilko. Zraven nje včasih odloži svojo ogrlico. Poleg sta tudi dve okrasni jajci iz porcelana.

Unikatna blazina

kavč in blazine

Na kavču je na sredini unikatna blazina iz Indije, ki jo je Claudii podarila prijateljica.

Vse na svojem mestu

mizica za odlaganje

Kam z očali, sicilijanskim oljem za telo ali ogrlico? Najbolje kar na majhno mizico na hodniku. V majhnem zaboju s srebrnimi vratci imajo svoj prostor tudi ključi.

Elegantna sprejemna soba

sprejemna

Hodnik je ozek in dolg. Claudia ga je popestrila z majhno mizico in dvema stoloma. Postavitev je videti kot iz revije Vogue iz 40. let. Tla in stene so beli, dve namizni lučki pa oddajata mehko svetlobo.

Nostalgični pridih v kuhinji

kuhinja

Ploščice v kuhinji so iz leta 1903. Star štedilnik s pečico ni v uporabi, zato je prevzel vlogo delovnega pulta. Kavč je kot iz francoskih filmov. 'Tres chic!'

Kuhinja je opremljena z veliko praktičnimi triki

Claudijino stanovanje lahko najdete v drugem nadstropju stare gradnje v Hamburgu. Pravi, da je to njeno gnezdo, kjer se sprosti. Šestinštiridesetletnica živi na 100 kvadratnih metrih. Prevladujejo nežni odtenki z malce popestritvami, kot je turkizna stena v spalnici.

Na stenah slike, ki jih je naslikala sama

Claudia May ima veliko ustvarjalne žilice, kar je opazno tudi iz opreme stanovanja. Slike na stenah je narisala sama. Veliko let si je kruh služila kot umetnica, zdaj pa je zajadrala v modne vode. V Hamburgu ima svoj 'showroom', kjer predstavlja različne kolekcije, v zadnjem času pa se je oblikovanja lotila tudi sama. Oblikuje predvsem modne dodatke, kot so pasovi, torbice, šali ...

Veliko preprostih idej z veliko učinka

Pravi, da nima najljubšega kotička v stanovanju. Ko potrebuje mir, se zateče v spalnico, kjer ima udoben fotelj, v katerem prebira vse od romanov pa do biografij. Ko jo obiščejo prijatelji, srce stanovanja postane kuhinja. Majhna miza se raztegne in vsi imajo prostor za uživanje v Claudijinih specialitetah. Še posebno rada kuha italijansko hrano, saj je tam živela kar nekaj let. Zase pravi, da ljubi umetnost, kar se vidi tudi v njenem stanovanju.

Kuharski kotiček

kuhinja

Claudia zelo rada kuha. Zaradi belih elementov, ki so lep moderni kontrast starim ploščicam, je kuhinja na videz večja.

Sveža energija za vsak dan

spalnica

Spalnica ima svetlo modre stene in zavese v kremnih odtenkih. Sliko nad posteljo je naslikala sama.

Domača pisarna

pisarna

Včasih Claudia vzame delo tudi domov. Usede se za pisalno mizo v dnevni sobi, ki je tudi prostor za pisanje pisem. V omari za njo je veliko družabnih iger.

Kad vedno dobro dene!

kopalnica, kad

Po napornem dnevu ni lepšega kot vroča kopel. Na policah na steni so razstavljeni geli za prhanje in kopalna olja. Brisačo pa krasi prikupna zlata ribica.

Najljubši fotelj

fotelj

Bel fotelj stoji v spalnici, ki je najtišji kotiček stanovanja, v katerem Claudia rada sanjari.

Moje Stanovanje - FEBRUAR 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - FEBRUAR 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.