Anja Lais je igralka, ki živi v Hamburgu. Stanovanje opremila po svojem okusu in ustvarila pravi dom zase in hčerko.

Vedno je zanimivo pokukati v stanovanje kakšne slavne osebe, kar Anja zagotovo je. V Nemčiji je priznana igralka, igrala pa je tudi z mednarodnimi zvezdami, kot so Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Walz in drugimi. Čeprav je velika zvezda, je v zasebnem življenju povsem preprosta in tudi njeno stanovanje je opremljeno drugače, kot smo vajeni pri hollywoodskih zvezdnikih.

V dnevni sobi prevladuje turkizna barva

Anja pravi, da si je vedno želela živeti v stari meščanski hiši z visokimi stropi, in ko je videla to stanovanje v starem delu Hamburga, v katerem zdaj živita s hčerko, se je takoj zaljubila vanj in ga tudi brez omahovanja kupila.

"Takoj so me prevzeli visoki stropi, stropne štukature in velika okna, zaradi katerih so vsi prostori v stanovanju zelo svetli. Zaradi tega sem se lahko poigrala z barvami in si v nekaterih prostorih omislila temnejše odtenke zidov. Pri izbiri pa sem se vedno posvetovala s hčerko Lili, ki ima po mojem mnenju boljši okus za barve kot jaz," razloži Anja.

Ideje črpa tudi iz filmov

Preden se je Anja lotila opremljanja, je morala poskrbeti za nekaj obnovitvenih del, saj stanovanje ni bilo v najboljšem stanju. Morala je obnoviti električno napeljavo, vodovodne instalacije, povsem prenoviti kopalnico in kuhinjo. Na srečo so bila lesena tla v zelo dobrem stanju, tako da jih ni bilo treba zamenjati, temveč samo pobrusiti in na novo polakirati. Ves čas renoviranja pa je Anja že razmišljala,kako bo opremila posamezne prostore.

Pregledala je trgovine, da bi našla prave kose, s katerimi bi stanovanje spremenila v dom. Sama ni nikakor navdušena nad minimalizmom, zato je stanovanje opremljeno tako, da lahko v vsakem hipu na omarice ali predalnik postavi veliko stvari, kot so porcelanasti kanarček, spominki s potovanj, vaze in druge nepotrebno potrebne reči. Kar nekaj navdiha je dobila na popotovanjih po Aziji, od koder je prinesla kar veliko spominkov.

Različni slogi zmešani v celoto

Pri izbiri kuhinjskega pohištva Anja ni delala velike znanosti, odločila se je za belo kuhinjo. Vedela je, da jo bo popestrila z močno rožnato barvo stene in drugimi kuhinjskimi dodatki, da bo bolj pisana. Kuhinja je povezana z jedilnico.

Dnevna soba nima veliko pohištva, ima pa udoben kavč in dva fotelja. Vse je v različnih barvah, na tleh je velika preproga, stene in strop so v turkizni barvi in na stropu obvezna štukatura. Spalnica je nekoliko bolj romantična, saj ima rožaste tapete na steni, zaradi velikih oken je svetla, v kotu pa je samo okvir kamina.

Veliko improvizacije

Kopalnica je preprosta, z veliko kabino za prhanje, z mozaičnimi ploščicami, ki pa niso položene do vrha, temveč je del stene pobeljen. Ker so stropi visoki, ima hčerka Lili lahko razgibano dekliško sobo. Postelja je pograd, pod katerim ima mizico z ogledalom in kavč, na katerem se lahko druži s prijateljicami, ki jo zelo rade obiščejo.

Moje Stanovanje - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.