Ponudba različnih vrst grelnih teles za radiatorsko ogrevanje je danes tako obsežna, da se boste težko odločili, kakšen radiator izbrati za dom. 

Klasični radiatorji lahko rečemo, da so izgubili v boju s ponudbo stilsko dovršenih modelov radiatorjev, ki jih lahko dobite v najrazličnejših barvnih različicah.

Kakšen radiator bo grel vaš dom?

Kot pišejo na spletni strani Remih Design (www.design-radiatorji.si), je vsak radiator lahko zgodba zase. “Vsak se poda v določen prostor in ima določen namen,“ poudarjajo pri družinskem podjetju, ki se pri nas ukvarja s prodajo in montažo najsodobnejših ogrevalnih sistemov. Zavedajo se, kako pomembno je, da posameznik odkrije bogastvo oblik in tehnoloških rešitev ter za svoj dom izbere radiator, pri katerem mu bo že ob pogledu nanj toplo!

Sodobni radiatorji

“Poleg radiatorjev običajnih oblik lahko dobavimo, namestimo in spojimo v sistem 'dizajn radiatorje', ki so kreacije svetovno znanih industrijskih oblikovalcev. Koncept dizajn radiatorjev je jasen. Dekorativni element prostora, v katerega je postavljen, hkrati pa grelno telo, ki vzdržuje želeno temperaturo v prostoru. Ležeči ali pokončni radiatorji v stenski ali samo stoječi izvedbi se lahko v različnih barvah namestijo v prostor, ki je na voljo. Radiatorji so lahko diskretni ali pa vpadljivi,“ poudarjajo in opozarjajo, da jim različne možnosti priključitve na ogrevalni sistem omogočajo, da se radiator namesti v še tako specifičen prostor, lahko pa se posamezen radiator tudi poveže na obstoječ sistem ogrevanja.

Stara hiša ali novogradnja?

“Radiatorji so primerni za ogrevanje starih hiš ali stanovanj z velikimi toplotnimi izgubami kot tudi za nove hiše in stanovanja, ki imajo precej manjše izgube,“ poudarjajo pri podjetju Remih Design. In kakšne so možnosti? “V novogradnjah lahko radiatorje uporabite v samostojnem radiatorskem ogrevalnem sistemu ali pa v kombinaciji s talnim ogrevanjem. Zaradi vse več domov, ki za ogrevanje uporabljajo toplotne črpalke in druge nizkotemperaturne sisteme pa so posebej zaželeni radiatorji z visokimi izkoristki,“ še dodajajo lastniki blagovne znamke Remih Design, pod katero ponujajo svetovanje, prodajo in montažo radiatorjev. 

Potrebe prostorov so različne

Ker so prostori v domovih različni, so tudi potrebe po ogrevanju prostorov vse bolj specifične. Ravno zato so v ponudbi različni radiatorji, ki so primerni za določene prostore – pa naj gre za prostrane dnevne prostore, umaknjene spalnice, velike kopalnice ali pa manjše prostore, kot so na primer hodniki – predvsem pa so na voljo radiatorji takšnih oblik, ki se podajo v prostor in se lahko stilsko povežejo z že obstoječo notranjo opremo.

Radiator na vodo ali elektriko?

Radiatorje, ki delujejo na vodo oz. centralno ogrevanje, dopolnjuje tudi ponudba električnih radiatorjev, ki delujejo neodvisno od centralnega ogrevanja. “Tovrstni radiatorji so tovarniško polnjeni s posebno tekočino in imajo vgrajene električne grelnike,” pojasnjujejo in poudarjajo, da je mogoče tudi običajne radiatorje dodatno opremiti z električnimi grelniki in jih tako uporabljati tudi zunaj ogrevalne sezone.

Med vsemi sodobnimi idejami boste zagotovo našli sanjski radiator!

Dobro načrtovanje še pred gradnjo

Če se odločate za gradnjo hiše ali imate v mislih prenovo, je priporočljivo, da se pravočasno pozanimate o možnostih ogrevanja. “Predvsem je smiselno, da se odločite za način in sistem ogrevanja že v fazi načrtovanja, ne pa med samo gradnjo, saj vam to omogoča, da bo vaš sistem izbran po vaših željah in nameščen v vaš objekt na najboljši način, kar pomeni nižje stroške investicije in večji učinek ogrevalnega sistema. Vgradnja optimalnega ogrevalnega sistema v vaš novi dom vam ne zagotavlja samo večjega ugodja bivanja, ampak tudi večjo vrednost objekta, dolgoročno pa tudi bistveno nižje stroške ogrevanja,“ poudarjajo pri znamki Remih Ogrevalna tehnika (www.talno-ogrevanje.si), pod katero ponujajo celovite storitve na področju ogrevanja.

Med vsemi sodobnimi idejami boste zagotovo našli sanjski radiator!

Moderni radiatorji se lahko lepo zlijejo z 'okolico', da jih še opazili ne boste ali pa jih boste občudovali ravno zaradi sodobne oblike!

TUBES SOHO, Design Ludovica+Roberto Palomba, 965 EUR, www.design-radiatorji.si.


TUBES MONTECARLO, Design Peter Jamieson, 3.455 EUR, www.design-radiatorji.si.

Modra oprema – moder radiator!

Rdeča oprema – rdeč radiator na steni!


TUBES RITMATO 14, 280 EUR, www.design-radiatorji.si.

TUBES RIFT, Design Ludovica + Roberto Palomba, 2.030 EUR, www.design-radiatorji.si.

TUBES SCALETTA, Design Elisa Giovannoni, 825 EUR, www.design-radiatorji.si.

Odločite se za katero od kreacij znanih industrijskih oblikovalcev.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Press Loft in arhiv Remih Design

Liza - 47/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 47/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.