Les je naraven material, ki nam ga narava daje v izobilju. Ponuja nam varno zavetje, nas greje in ob njem se počutimo sproščeno. Zato se obdajmo z njim in preprosto uživajmo v svojem domu, obdanem z lesom.

 Z veseljem jih boste pokazali

leseni pladnji

Deske za rezanje niso samo uporabne v kuhinji, ampak tudi dekorativne pri postrežbi. Izdeluje jih Eva Štrukelj pod blagovno znamko LesnaVesna. Servirni krožniki iz kolekcije Pisanica, 24 EUR. Vsi izdelki na voljo v spletni trgovini shop.lesnavesna.com.

Dvojni dekor

lesene flaške

Čeprav so knjige same po sebi dekorativen element v stanovanju, jim lahko priskrbite leseno družbo – komplet dveh držal za knjige iz orehovega lesa bo izvrstna poživitev vaših knjižnih polic. Držalo za knjige Botella, 145 EUR, Leonardo dekor (www.leonardo-dekor.si).

Leseno na steno

leseno stojalo

Da so začimbe in kuhalnice vedno pri roki, poskrbi lična lesena polička. Našli smo jo v spletni trgovini Etsy, približno 200 EUR, Lovintage finds (http://www.etsy.com/shop/lovintagefinds).

Za velike otroke

lesena gugalnica

Če se v vas še vedno skriva otroška navihanost in bi jo radi vnesli v svoj dom, si kupite čisto pravo hišno gugalnico. Gugalnica dingdong, 86,76 EUR, Kaaita (http://kaaita.com/collections/furniture/products/dingdong).

Lepo servirano

leseni servis

Za ljubitelje solate na mizi ne sme manjkati leseni komplet za postrežbo. Servirni krožnik za solato Stockholm, 24,99 EUR, in pribor za solato Stockholm, 9,99 EUR, Ikea (www.ikea.com).

Nostalgično romantične

lesena luč

Jagoda Jabuka Godec izdeluje unikatne svetilke iz naplavljenega lesa ali vej, ki jih nabira na sprehodih po gozdu. Ustvarjalka poskrbi, da veje obdržijo svojo organsko obliko za čim bolj pristen rustikalni videz. Unikatna svetilka, 38 EUR, Shabby house (https://www.facebook.com/shabbyhouse.jg).

Miza kot bi jo zložili sami

lesena miza

Lesena miza, ki je videti, kot da bi jo izdelali sami, naj bo središče dogajanja v dnevni sobi. Miza iz naravnega lesa (višina 30 cm, premer 90 cm), 199 EUR, Impressionen (www.impressionen.de).

Nepogrešljivi dvojec

sol, poper - lesen

Na vsako mizo spada set za sol in poper. Tega smo našli v spletni trgovini Etsy, izdelal pa ga je Fritz Muegenburg za Studio4480 (www.facebook.com/Studio4480).

Objemi drevo

lesena skleda

Unikatne lesene posode za sadje ali druge dobrote so delo Jožeta Koželja, ki iz lesa izdeluje širok nabor unikatnih izdelkov. Za ceno povprašajte pri ustvarjalcu, Objemi Drevo Koželj (najdete ga na Facebooku).

Za popestritev

lesene deske

Lesene deske različnih oblik in velikosti, ki so delo Jerneja Malija, spadajo v vsak dom. Cene se gibljejo od 20 do 50 EUR (odvisno od lesa in oblike), Atelje Mali.

Zrcalce, zrcalce

leseno ogledalo

Leseno ogledalo na steni bo zrcalilo vse, kar je lepega v vašem domu. Ogledalo Stockholm, 79 EUR, Ikea (www.ikea.com).

Lesno milo

leseno milo

V kuhinji ali kopalnici imejte pri roki lesno ekološko milo, v katero je ujet topel lesni vonj. Kožo osveži, oži pore, ji vrača napetost, zaradi vsebnosti spiruline pa tudi blago lušči povrhnjico. Lesno milo, 6,70 EUR, Hiška zelišč.

Masivno leseno pohištvo

leseno pohištvo

Popestrite svoj dom z masivo. Masivni regal iz hrastovega lesa (oljen z naravnimi olji) s steklenimi policami (širina 116 cm, višina 180 cm, globina 28 cm), 585,60 EUR + DDV, Mizarstvo AMEK.

Simpatični parček

metla

Lesena smetišnica in omelce, združena v simpatičen par, ki je lahko učinkovit, ko ga potrebujete. Ko ga ne, pa je lep okras. Za ceno povprašajte ustvarjalca Jerneja Malija, Atelje Mali.

Okrasen in uporaben

leseni terilnik

Lesen terilnik je primeren za trenje začimb, razveselila pa se ga bo vsaka kuharica. Za ceno povprašajte ustvarjalca Jerneja Malija, Atelje Mali.

Otroško pohištvo za več generacij

leseni stol

Geo lesena miza ni samo lepa in preprosta, je tudi funkcionalna otroška miza z velikim izvlečnim predalom z obeh strani mize, kamor otrok lahko pospravi papir, pisala in druge najljubše igrače. Skupaj s stolom Lilly bo pohištvo za otroke prehajalo iz generacije v generacijo. Geo lesen otroški stol Lily, 112 EUR, blagovna znamka WeDoWood, Sisi shop.

Na mehkem hlodu

mehki hlod

Če vam omenimo hlod, vam beseda ne prikliče prav nobenega udobja, kajne? Na blazini v obliki hloda pa bi vam bilo zelo udobno, o tem smo prepričani. Blazina za glavo Kikkerland (na voljo breza, platana ali hlod), 17,49 EUR, našli smo jih v spletni trgovini Giftshop.si.

Okrasni trojček

leseni svečniki

Svečniki so okras, ko v njih gorijo sveče ali ko jih postavite na vidno mesto. Set treh svečnikov, 49,95 EUR, Impressionen.

Vrhunsko postreženo

leseni pogrinjki

Lična postrežba z lesenimi pogrinjki iz kolekcije Dota. Izdeluje jih Eva Štrukelj, ki ustvarja pod blagovno znamko LesnaVesna. Veliki podstavek, 9,20 EUR, mali podstavki, 17 EUR (6 kosov), na voljo v spletni trgovini shop.lesnavesna.com.

Novodobna klasika

lesena omara

Klop kot ponovno odkrita klasika je v interpretaciji oblikovalca in mizarja Sebastiana Jørgensena dobila odstranljiv pokrov in tanke, ravne linije brez nepotrebnih dodatkov. Prostorne klopi so oblikovane tako, da jih lahko namestite skupaj v dolžino ali pa jih sestavite v pravi kot. Lesena klop s predalom za shranjevanje blagovne znamke WeDoWood (širina: 80 cm, globina: 50 cm, višina: 43 cm), 495 EUR, Sisi shop.

Za čisti užitek

leseni pripomočki

Lahko jih imate za okras na nočni omarici, ko bo sila, pa jih uporabite. Da, to so leseni dildi slovenske ustvarjalke Iris Trstenjak, ki vas bodo ob uporabi popeljali v višave. Leseni dildi na voljo v različnih velikostih in iz različnega lesa, cene se gibljejo od 85 EUR dalje, Dee Lee Doo.

Za prijetno vzdušje

lesen svečnik

K lesu spada tudi ogenj, v varni obliki svečnika. Naj ustvari prijetno vzdušje. Svečnik iz podjetja Pro-Mak, za ceno povprašajte v prodajnem salonu na Tržaški 135 v Ljubljani.

Stolček za vse priložnosti

stolček

Pomožni stolček v stanovanju vedno pride prav. Uporabite ga lahko kot glavni element ali kot dodatek v katerem koli drugem prostoru – namesto omarice v spalnici ali za brisače v kopalnici. Stol iz starinskega brestovega lesa Bloomingville (mere: 163 x 50 x 87 cm), 169 EUR, Sisi shop.

Lisa - 2/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.