Preberite, poskusite in nato uživajte v prijetnem občutku, da vam je uspelo

Izostrite slike z mobilnika

Slaba novica: popolnoma zamegljene fotografije ne more rešiti nihče. Dobra novica: rahlo zamegljene posnetke boste hitro rešili s posebnimi aplikacijami (na primer Cortex Camera za iPhone, Fix Foto Blur za androide).

Poni pričeska

Šlik šlak in že nastane poni! Če bi radi imeli lep poni, lase odrežite, ko so suhi. Las ne potiskajte preblizu čela. Lase ob glavi z lasnimi sponkami spnite nazaj. Na čelu jih primite med kazalec in sredinec ter jih skrajšajte milimeter za milimetrom.

Vzvratno bočno parkiranje

Ultimativna formula za parkiranje:

  1. Postavite se ob avto pred praznim parkirnim mestom. 
  2. Zapeljite vzvratno, vse dokler niste v višini zadnjih sedežev sosednjega avta. 
  3. Volan obrnite v desno. Peljite vzvratno, dokler vaše desno zunanje ogledalo ni v višini zadnjih luči sosednjega avtomobila. 
  4. Volan obrnite v levo in avto se lepo obrne na prazen parkirni prostor.

Rešitev za zlomljeno šminko

Tako dolgo iščemo idealno rdečilo za ustnice – potem pa se zlomi! A tudi to se da rešiti. Mesto preloma segrejte z vžigalnikom in nato stisnite skupaj oba dela. Zavrtite rdečilo, a ga ne zaprite s pokrovčkom. Za približno 1 uro ga postavite v hladilnik.

Krpanje zračnice

Puf ... Ste s kolesom na poti v mesto, nimate pa niti pripomočkov za krpanje niti nadomestne zračnice? Nikar ne obupajte! Zračnico zapolnite s kupom listja ali trave. Ob počasni vožnji boste tako prišli domov ali pa do kolesarskega servisa, ne da bi poškodovali platišča.

Odstranite kosti iz ribe

Ribe vsebujejo veliko zdravih snovi – in na žalost ne samo tega. Zlasti fileti so pogosto polni kosti. Najlažje se jih boste rešili s povsem običajnimi kleščami. Primite za kosti in jih povlecite ven.

Obesite sliko

Takole bo zagotovo visela čisto ravno: na notranjo stran okvirja zgoraj levo in desno namestite vijaka in med njima zavežite stabilno vrvico. Ta naj bo rahlo napeta. Nato v steno zabijte žebljiček in nanj obesite vrvico. Sliko zdaj le še rahlo nagnite v levo ali desno – in končano.

Domača majoneza

Vzemite sveže surovo jajce, 100 ml rastlinskega olja, 1 žlico srednje ostre gorčice, 1 brizgljaj limoninega soka, sol in poper. Vse sestavine stresite v visok, ozek kozarec. Palični mešalnik postavite na dno kozarca in ga počasi vlecite navzgor, vse dokler majoneza ni kremna. Po želji še začinite. Dober tek!

Šivanje gumba

Držati se morate dveh zlatih pravil. Prvič: nikoli ne šivajte križno in počez, temveč tako, da boste dobili dve ravni črti. Drugič: med gumbom in tkanino pustite nekaj prostora. Niti na koncu trdno ovijte in jih šele nato zašijte. Gumb ne bo odpadel niti po padcu bombe, če ga boste prišili z zobno nitko.

Lisa - 49/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 49/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.